To je to što me zanima!

NATO ponovno bombardirao Gadafijeve snage blizu Brege

U novom zračnom napadu na Gadafijeve snage, meta je bila naftna luka Brega u kojoj danima traju sukobi za prevlast. Oštetili su dva vozila, a vojnici su pobjegli
Vidi originalni članak

NATO je u utorak bombardirao Gadafijeve snage tridesetak kilometara istočno od naftne luke Brege gdje se danima sukobljavaju s pobunjenicima za kontrolu grada, prenosi AFP. U napadu nije bilo žrtava, a oštetili su dva vozila. Vojnici su uspjeli na vrijeme pobjeći. Zračni udari do sada nisu uspjeli zaustaviti Gadafijeve snage. Britanske zrakoplovne snage objavile su u ponedjeljak da će još najmanje šest mjeseci sudjelovati u operacijama nad Libijom, prenio je BBC. Velika Britanija, Francuska i SAD napadaju od 19. ožujka na temelju rezolucije UN-a o zoni zabrane leta nad Libijom u svrhu zaštite civila u sukobu pobunjenika i režimskih snaga. Libijska vlada tvrdi da se bori protiv oružanih skupina povezanih s Al Qa'idom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • NenoBarovich 06.04.2011.

    HAHAHAHAHA ove slike su montaže

  • Superteška 05.04.2011.

    Sve novinske kuće (domaće i strane) su više puta izvještavale da u obučnim kampovima pobunjenika rade instruktori Al Qaide. To je javna tajna koju i NATO zna ali i dalje pomaže tim snagama. Nafta i profit ne poznaju granice i uvjerenja.

  • quazequatl1 05.04.2011.

    Zanimljivo je kako se prema NATO-u gleda blagonaklono kada se spominju civilne žrtve (pogriješili su ili su to "kolateralne žrtve") iako je to druga suverena država. Istovremeno se generalima u Haagu sudi za prekomjerno granatiranje Knina i za 1 (jednog) dokazano stradalog civila - što je naravno zločinački poduhvat. Gdje su jednaki kriteriji za sve?

Komentiraj...
Vidi sve komentare