To je to što me zanima!

NATO priznao: Greškom smo ubili najmanje 13-ero civila

Smrt civila, među kojima žena i djece, izazvala je nemire na istoku Afganistana gdje je prosvjedovalo stotinjak ljudi. Predsjednik Karzai pozvao je na prekid noćnih misija
Vidi originalni članak

Snage NATO-a priznale su kako su tijekom napada u utorak kasno navečer greškom ubile najmanje 13 civila u afganistanskoj provinciji Khost, piše BBC. Smrt nedužnih civila, među kojima žene i djeca, izazvala je nemire na istoku Afganistana gdje je prosvjedovalo stotinjak ljudi.

Iz NATO-a kažu kako su afganistanski i saveznički vojnici ciljali pobunjenike koji su se skrivali među drvećem. Ističu kako nisu znali da na tom području ima  i civila. Istragom je utvrđeno da je među ubijenima bilo osmero djece i tri žene. 

Zapovjednik policije u provinciji Khost, Sardar Mohammad Zazi za BBC je rekao kako su saveznički cilj bio zapovjednik militanata. 

Predsjednik Karzai nekoliko je puta upozorio misije koje vodi NATO da pripaze na civile. Nakon incidenta u srijedu pozvao je na prekidanje noćnih napada. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • manU_1 08.07.2011.

    Tako to i ide,NATO pobije 20-tak djece,izvine se i sve 5 nista se nije desilo...Greska....Trebala se onda i Al-Qaida izvinuti za 11.9 i sve OK....Jel posteno ?

  • Cuca 08.07.2011.

    Mrava u mravinjaku mozete da vidite... Ne, vi ste se samo OSILILI!!! Da neki afganistanac u americi ubije neko amercko dete videla bi se reakcija...

  • Nesvrstani_1 07.07.2011.

    Kada to napravi NATO, nikom ništa. Ako bi ti napadnuti od NATOa to uradili u zemlji članici, to je zločin. A takva vojska i tehnika pa uvijek neke greške....MA NEMOJ!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare