To je to što me zanima!

Naučite ispirati zlato iz pijeska na Mineral Expo u Zagrebu

Na 16. međunarodnom sajmu dragog i poludragog kamenja Mineral Expo – Zagreb u Domu sportova biti će izlagači iz Hrvatske, osam europskih zemalja te i iz Indije
Vidi originalni članak

Red safira, rubina, smaragda, potom fosili stari 450 milijuna godina, zubi dionosaura i kljove mamuta. Sve to možete vidjeti ovoga vikenda, 17. i 18. svibnja u Domu sportova između 10 i 20 sati. Na 16. međunarodnom sajmu dragog i poludragog kamenja Mineral Expo – Zagreb biti će izlagači iz Hrvatske, osam europskih zemalja te i iz Indije. Tko voli, moći će i kupiti brušene rubine, safire, smaragde, topaze, nakit od dragog i poludragog kamenja, ali i prave fosile. 

Prodavat će se i neobrađeni minerali kao što su safiri i rubini iz Australije, šungit i serafinit iz Rusije, lapis lazuli iz Afganistana, citrin i hijalofan iz rudnika Kreševo u BiH...Stručnjaci će pokazivati i tehnike brušenja kao i vrijednu kolekciju opala iz Australije i Etiopije, a udruga Lepoglavski ahat pokazat će kako isprati zlato iz pijeska. Posjetitelji će moći donijeti svoj nakit i procijeniti ga. Ulaznica je 20 kuna, za djecu do 14 godina ulaz je besplatan kao i za školske grupe.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kornel 17.05.2014.

    Naplaćuju ulaznicu za obići dva kruga štandova!? Što još nude posjetiteljima,pola sata vrhunskog razgledavanja i opet van na kišu pa se snađite!

  • AntoOpačak 17.05.2014.

    Kakvo zlato u Domu sportova,Zlato je u Saboru,nemoraš ga ispirati,što prljavije to skuplje.

  • nocni_kupac 17.05.2014.

    A ja planiram uz ribolov na sjeveru Canade da detektorom trazim zlato :), nemoram nista naci idem u fishing i uzivam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare