To je to što me zanima!

Naučite kako saviti avion po receptu prvaka svijeta

Mirna ruka za pobjedu: Zbog posebne tehnike savijanja papirnati avion splitskog studenta elektrotehnike Jovice Kozlice preletio je 54,43 m
Vidi originalni članak

Papirnati avioni Jovice Kozlice (26) iz Splita lete najdalje na svijetu. Na svjetskom prvenstvu Red Bulla “Paper Wings” prošli tjedan u Salzburgu ponovno je postao svjetski prvak u disciplini “longest distance”.
- Za ovu disciplinu pokazalo se da su najbolji što 'uži i duži’. Najvažnije je da u presavijanju papira budete u milimetar precizni i da poznajete aerodinamiku. No, ako ne trenirate, ne ginu vam upale mišića - objasnio je Kozlica. Za Red Bullovo natjecanje prvi put se prijavio iz zafrkancije prije tri godine u Splitu. Pobijedio je pa osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju.
- Prije toga 15 godina nisam napravio i bacio avion. Ispalo je da imam talenta i na prvenstvu 2006. gotovo sam bez priprema pobijedio - kaže student elektrotehnike i realizator na splitskoj televiziji Kanal 5, kojem je sljedeći cilj dosegnuti svjetski rekord u bacanju aviona na daljinu od 58,82 m.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MalipasKira 08.05.2009.

    Probala.. Odletio mi je metar i pol... :D

  • bimbala 07.05.2009.

    fora :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare