To je to što me zanima!

'Navijači, budite gospoda, svoje šalove zavežite poput kravate'

Članovi znamenite vojne povijesne postrojbe Kravat pukovnije snimili su prigodan video „Čemu služi navijački šal“ u kojemu su dali u upute kako šal vezati kao kravatu
Vidi originalni članak

I Kravat pukovnija bodri hrvatske nogometaše u Rusiji! Članovi znamenite vojne povijesne postrojbe koja svojim programom aktualizira povijesne početke kravate snimili su prigodan video „Čemu služi navijački šal“  u kojemu na originalan način pozdravljaju naše vitezove finala i pozivaju sve navijače da svoj nacionalni ponos i podršku Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji širom Hrvatske, ali i cijeloga svijeta, iskažu vezanjem navijačkog šala kao kravate.

Učinila je to već i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, vežući navijački šal kao leptir kravatu, ističu. 

- A iščekivani susret nije prvi sraz Hrvata i Francuza u povijesti, upućuju iz Kravat pukovnije i ustanove Academia Cravatica, podsjećajući ponosno na povijesne početke kravate u 17. stoljeću kada je ovaj hrvatski, a svjetski odjevni predmet ušao na velika vrata, prvo na francuski dvor, a potom osvojio svijet, ne samo kao odjevni predmet, već i kao simbol ljudske vertikale i dostojanstva.

„I u predstojećem finalu, budimo dostojni kravate!“ poruka videa „Čemu služi navijački šal“,  u kojem Kravat pukovnija također poziva naviječe da budu gospoda. Uz ove poruke, video sadrži i kratki tutorial kako vezati navijački šal - poručili su iz Kravat pukovnije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mrTrobec 14.07.2018.

    Koja laž i kravat pukovnija i kravata koju pokušavamo ukrasti Francuzima,zna se da je ime poteklo od vratne marame zvane kravoš a ne croat.Kada nemamo svoje onda posižemo za tuđim ne bi li se uzdigli od tuđih slugu koji smo stoljećima bili.

  • tuliluli 14.07.2018.

    Ja si budem svezal šala na svojga maloga Đokicu. Nek i on zna za Kravat pukovniju i nek ju ispovraća dok ju vidi.

  • tuliluli 14.07.2018.

    Kakva Kravat pukovnija? Pa takva postrojba nikada nije postojala. Ta je postrojba izmišljeni idiotizam raspamećenog i bezpametnog Tuđmana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare