To je to što me zanima!

Nazivaju nas uličarima: "Mi se ne opijamo i ne vandaliziramo"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Suzana Suz 30-godišnja je zaljubljenica u ples. Od malih nogu imala je nemir u nogama, no nije iz prve pronašla svoj ritam. Ovo je njezina priča u serijalu #outanje
Vidi originalni članak

Danas kada živi svoj san i u društvu prijatelja omogućava mladima upravo ono što je sama htjela u tim godinama, Suz kaže da inspiraciju nalazi na svakome koraku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Gledala bih video spotove na MTV-u i plesala. U to vrijeme Internet nije bio ni približno dostupan kao danas, nit sam imala kompjuter. Teško mi je bilo doći do informacije gdje se može plesati hip- hop, a nisam htjela jazz niti bilo što drugo. Zanimao me je samo hip- hop jer slušala sam tu glazbu, izlazila na te party- e i to me pokretalo".

"Inspiraciju nalazim svuda oko sebe. Iako zvuči kao klišej i iako ni meni samoj to davno prije nije bilo jasno kad bi čula druge kako govore, ali inspirirati me mogu moji učenici, glazba koju slušam, film koji pogledam, mačka na ulici ili konzerva koja mi padne iz ruke. Ipak najveća inspiracija mi je ono što osjetim u nekim posebnim plesnim trenucima i onda uvijek težim ponovo osjetiti to".

Cilj škole koju Suz vodi jest pružiti mladima slobodu i mogućnost slobodnog izražavanja. Bitan aspekt je također i razumijevanja stila 'uličnog plesa' i slobodnog stila, jer im je želja usmjeriti mlade i fokusirati njihovu energiju. Negativan prizvuk uličnog plesa i poistovjećivanje njihove umjetnosti s 'uličarenjem' za Suz zapravo znači samo nerazumijevanje stila.

„Hip- hop kao ples, nije ono što većina doživljava da je, vrtnja na glavi ili 'šejkanje' guzom ili plesanje atraktivnih koreografija. Hip- hop kao ples je u biti freestyle ples, dakle slobodni stil, koji ima svoju tehniku i fond koraka, ali  kroz tu tehniku i korake, u biti izražavaš sebe na svoj način i to mu daje toliku slobodu.“

Idi na 24sata

Komentari 90

  • nickie 24.06.2015.

    OK je, samo treba ubacitI više twerka i malo da se cure razgolite.

  • sol 23.06.2015.

    kako ne izjavljuju da bi radili, nego ulica ples, na grbaci staraca? ljudi bi se trebali hvaliti radom i radnim mjestima, dodus sad nema posla, ali opet ima tko hoce, moze se plsati beruc, kamilicu, duhan, jagode, beri i vrti guzom, i pjevaj, jos ti i plate i poprave roditeljski budet!!!

  • AnonymAnus 23.06.2015.

    Čista pozitiva, ak vas vidim na cesti pridružit ću se ziher

Komentiraj...
Vidi sve komentare