Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
90 komentara

Nazivaju nas uličarima: "Mi se ne opijamo i ne vandaliziramo"

Suzana Suz 30-godišnja je zaljubljenica u ples. Od malih nogu imala je nemir u nogama, no nije iz prve pronašla svoj ritam. Ovo je njezina priča u serijalu #outanje

24sata
Foto: 24sata
90 komentara

Danas kada živi svoj san i u društvu prijatelja omogućava mladima upravo ono što je sama htjela u tim godinama, Suz kaže da inspiraciju nalazi na svakome koraku.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Gledala bih video spotove na MTV-u i plesala. U to vrijeme Internet nije bio ni približno dostupan kao danas, nit sam imala kompjuter. Teško mi je bilo doći do informacije gdje se može plesati hip- hop, a nisam htjela jazz niti bilo što drugo. Zanimao me je samo hip- hop jer slušala sam tu glazbu, izlazila na te party- e i to me pokretalo".

"Inspiraciju nalazim svuda oko sebe. Iako zvuči kao klišej i iako ni meni samoj to davno prije nije bilo jasno kad bi čula druge kako govore, ali inspirirati me mogu moji učenici, glazba koju slušam, film koji pogledam, mačka na ulici ili konzerva koja mi padne iz ruke. Ipak najveća inspiracija mi je ono što osjetim u nekim posebnim plesnim trenucima i onda uvijek težim ponovo osjetiti to".

Cilj škole koju Suz vodi jest pružiti mladima slobodu i mogućnost slobodnog izražavanja. Bitan aspekt je također i razumijevanja stila 'uličnog plesa' i slobodnog stila, jer im je želja usmjeriti mlade i fokusirati njihovu energiju. Negativan prizvuk uličnog plesa i poistovjećivanje njihove umjetnosti s 'uličarenjem' za Suz zapravo znači samo nerazumijevanje stila.

„Hip- hop kao ples, nije ono što većina doživljava da je, vrtnja na glavi ili 'šejkanje' guzom ili plesanje atraktivnih koreografija. Hip- hop kao ples je u biti freestyle ples, dakle slobodni stil, koji ima svoju tehniku i fond koraka, ali  kroz tu tehniku i korake, u biti izražavaš sebe na svoj način i to mu daje toliku slobodu.“

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message