To je to što me zanima!

Ne boji se morskih pasa: Želi preplivati od Kube do Floride

Diana Nyad (61) je u nedjelju krenula iz Havane. Želi u tri dana preplivati put od 166 km do Floride. Pokušala je sa 28 godina i nije uspjela. Tada je plivala u kavezu
Vidi originalni članak

Amerikanka Diana Nyad (61) u nedjelju je krenula, kako je sama najavila, na "put svog života". U Havani je skočila u more i za tri dana ili 60 sati nada se doplivati do Key Westa na jugu Floride, javlja Daily Mail. Put koji će prijeći dug je 166 km, a ako uspije bit će to prvi put da je netko uspio preplivati takvu udaljenost bez sigurnosnog kaveza. Floridski kanal je, naime, prepun morskih pasa i drugih predatora. Jedina zaštita koju će imati na putu su ronioci.

Nyad je već pokušala preplivati istu udaljenost kada je imala 28 godina. Tada je koristila sigurnosni kavez, ali nije uspjela. Izjavila je kako ju je neuspješan pokušaj mučio cijeloga života. Nakon što je navršila 60 godina, počela je razmišljati o povratku.

- Mislim da je ovo moj dan - rekla je novinarima u Havani.

Rekla je i kako se nada da će njezin podvig, ako bude uspješan, inspirirati ljude da žive energično i u "zlatnim godinama". 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MARŠAL_1 08.08.2011.

    to je super i mila majka,mi u bosni nesmijemo pripješačit od ulice do ulice a da nas ko ne sačeka zasjedi i opljačka,morski psi su male bebe sa ove naše bosanske avlijanere...

  • JunFan 08.08.2011.

    Baš me zanima hoće li zatražiti azil kada dopliva na američku obalu. :P

  • brko1 08.08.2011.

    Sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare