To je to što me zanima!

'Ne dopuštam da me osude bez suđenja, političkim dekretom'

U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži, napisao je Todorić...
Vidi originalni članak

Nakon što ga je sud u Londonu pustio na slobodu uz jamčevinu, Ivica Todorić oglasio se na blogu posebno naglasivši kako je u Londonu jer su mu ugrožena ljudska prava:

Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. 

Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, je sagledao sve argumente obiju strana i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, no kao odgovoran čovjek ne mogu je i ne želim komentirati. U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati.

Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me se ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo. Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prva ma koliko nekome smetala istina . Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. 

Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • MINISTAR_3 08.11.2017.

    Od sitnog dilera cvijećem do vlasnika pola Hrvatske...,e da se onaj Vlak slobode barem odsklizao u provaliju tada,danas bi nam svima puno ljepše bilo.Gledam ga večeras kako ko p..ka bježi Londonskim ulicama...ma po.erem ti se na svaku kunu što si ukrao,a i na sve političare koji su ti držali ljestve,eto

  • žaba davi rodu 08.11.2017.

    Ti si proizvod toga dekreta 90 .tih zar si zaboravio

  • Wally Gator 08.11.2017.

    Dragi gazda ! Samo ti zasad, ostani tamo gdje jesi, Kako se ono kaže, karti za dijelit imas i s njima mozes zadobiti simpatije Hrvata, koji ce ti rado oprostiti, ako pocnes govoriti, pokazes dokaze kojih sigurno imas brdo, pokazes s bratiju i sestrinstvo iz HDZSDPHNSIDS-a koji su svih ovih godina glumili postenje i usput tebi pomagali u lovu u mutnom, i koji su s tobom zamracilili milijarde eura, kao sto su pomagali i jos pomazu tvojim kompicima hr tajkunima po istom poslu. Samo ti tako napravi i eto ti nacina kako da postanes spasilac Hrvatske, tojest da izvuces Hrvatsku iz krize u kojoj je od kad se osamostalila. Dovedi sve dosadasnje vlade i krugove oko njih, zajedno sa vecinom sudaca i viserangiranih djelatnika u pravosudju, u Lepoglavu, Remetinec,,,,,(sam Remetinec nece biti dovoljan) i problemi rijeseni a tebi od Hrvata sve oprosteno. I ne samo oprosteno. Potom se kandidiraj na predcjednickim ili parlamentarnim izborima i sigurno postajes predcjednik RH ili bolje premijer. Dozivotni!. Ma sta predcjednik ili premijer. Novi hrvatski kralj. Kralj Ivo 1. Dokazano ne jednom; vole Hrvati takve, kao kruh nasusni. Vole i trebaju! Dobro zvuci, zar ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare