Obavijesti

News

Komentari 48

'Ne dopuštam da me osude bez suđenja, političkim dekretom'

'Ne dopuštam da me osude bez suđenja, političkim dekretom'
1

U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži, napisao je Todorić...

VIDEO

Nakon što ga je sud u Londonu pustio na slobodu uz jamčevinu, Ivica Todorić oglasio se na blogu posebno naglasivši kako je u Londonu jer su mu ugrožena ljudska prava:

Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. 

Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, je sagledao sve argumente obiju strana i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, no kao odgovoran čovjek ne mogu je i ne želim komentirati. U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati.

Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me se ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo. Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prva ma koliko nekome smetala istina . Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su