To je to što me zanima!

Ne može prestati jesti: Misael (3) teži nevjerojatnih 70 kila

Liječnici vjeruju da Misael (3) iz Brazila boluje od Prader-Willi sindroma, rijetkog genetskog poremećaja kojeg karakteriziraju stalna i glad i želja za hranom
Vidi originalni članak

Misael iz Brazila teži nevjerojatnih 70 kilograma sa samo 3 godine. Dječak ne može prestati jesti, a liječnici vjeruju kako boluje od Prader-Willi sindroma, rijetkog genetskog poremećaja kojeg karakteriziraju stalna i glad i želja za hranom. Djeca s ovim sindromom jedu 3 do 6 puta više od svojih zdravih vršnjaka, piše Daily Mail.

Misael je rođen kao sasvim zdravo dijete sa svega 2,9 kilograma. Otada, svaki mjesec dobije tri nova kilograma.

- Čak je i odlazak liječniku ili bilo kakav drugi izlazak iz kuće vrlo težak i kompliciran. Dok hodamo cestom ljudi zastaju da bi se slikali s njim i kažu kako nikada nisu vidjeli tako velikog dječaka. Sve žele znati, koliko je težak, koliko ima godina - rekao je Misaelov otac. Roditeljima je zbog dječakove težine teško bilo gdje ići s njim, a obično moraju unajmiti taksi.

Za Prader-Willi sindrom ne postoji lijek, a osim abnormalne težine utječe i na smanjenje tonusa mišića, zdravlje srca i dičnih puteva, koncentraciju, sposobnost učenja te može uzrokovati i psihičke probleme

Osim toga, dječakova štitnjača radi usporeno, a liječnici upozoravaju da se dječak vjerojatno i zbog toga deblja. Lijekovi koje pije ne djeluju, kažu zabrinuti roditelji.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • nadimak moj 08.10.2014.

    Žalosno u svakom pogledu, prvo jer je malo dijete, drugo jer za taj sindrom ne postoji lijek.

  • BRUNTE 02.10.2014.

    jadan dečko, grozno! A i roditelji su mu koliko vidim debeli

  • _petra_ 02.10.2014.

    a brizan mali

Komentiraj...
Vidi sve komentare