To je to što me zanima!

''Ne možemo hraniti bogate svojim obrazovnim kadrom''

Ministar obrazovanja je pojasnio svoju izjavu da studenti koji odu iz zemlje trebaju vratiti novac za svoje školovanje. Kazao je da je govorio o svojem mišljenju
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Vedran Mornar izazvao je brojne reakcije izjavom da bi studenti koji odu iz Hrvatske trebali vratiti novac za svoje školovanje

Svoju izjavu dodatno je pojasnio u Čakovcu gdje je rekao kako je poslao poruku da obrazovanje košta i da je skupo te da godina školovanja stoji oko dvije tisuće eura, što znači da završena srednja škola državu stoji oko 25.000 eura po učeniku. Dodao je kako diplomant državu košta 50-ak tisuća eura, a ''taj novac ulažemo u rast njemačke ekonomije''. 

Pojasnio je kako nije govorio o ničijoj odluci već o svojem osobnom mišljenju. 

- Siromašna Hrvatska si ne može priuštiti da hrani bogata gospodarstva svojim obrazovanim kadrovima - zaključio je Mornar.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • Vojno Krilo 30.11.2014.

    Mislim,bija čovik u Koreji i od tamo pokupio znanje,A ministre što će ti studenti kad završe školovanje,prositi,i to nemaju od koga,ili po zakonu Mršića i Opačićke da ih roditelji dok su živi uzdržavaju,ili po Mršićevom zakonu da rade za 1600kn,Otkuda vam pravo,na tako sramotne ideje.

  • patagonija 30.11.2014.

    novac neka vrate kad se budu vraćali, kad budu gradili kuće, vikendice...

  • Zoya Xm 30.11.2014.

    Dobro je rekao ministar, svi bi studirali besplatno, a studij medicine košta, i onda bi išli van!

Komentiraj...
Vidi sve komentare