To je to što me zanima!

Ne odustaje: Bogdan Šešić u 90. godini i dalje gimnasticira

Bogdan Šešić (89) iz Zagreba bavi se gimnastikom već 65 godina. Redovito vježba tri puta na tjedan. Davne 1952. nastupao je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju
Vidi originalni članak

Ne odustajem od sporta kojeg volim. Kada ruke umrljam kredom i krenem prema spravama, srce mi se ispuni - govori zagrebački gimnastički veteran Bogdan Šešić (89). Najstariji je hrvatski aktivni gimnastičar i živući olimpijac. Davne 1952. godine nastupao je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju. U Gimnastičkom klubu Sokol trenira od 1947., a unatoč godinama i dan danas vježba tri puta tjedno po dva sata. Njegov je talent u bjelovarskoj gimnaziji prvi zamijetio Ivan Grubijan, jugoslavenski bacač kladiva.

- Pozvao me na trening gdje sam se zaljubio u gimnastiku. Slobodno vrijeme provodio sam u dvorani. Sudjelovao sam i pobjeđivao na brojnim natjecanjima, no najviše pamtim Olimpijadu u Helsinkiju. Vježbali smo bez trenera i tehnika koje mlađe generacije koriste - prisjeća se Bogdan koji pazi na svoje zdravlje.

- Imao sam brojne ozljede pa ne koristim više sve sprave. Dobro se osjećam i vježbat ću dok budem mogao - rekao je zaljubljenik i u biciklizam, letenje te ronjenje.

Kao bivši olimpijac uzor je mladim gimnastičarima

Na OI u Helsinkiju, Bogdan je bio dio osmeročlane ekipe gimnastičara koji pojedinačno nisu osvojili rezultate, ali su kao bivša država bili 16. od ukupno 25 ekipa.

- Krvavo smo se pripremali, mjesecima nismo izlazili iz dvorane - rekao je ovaj aktivni sportaš. I danas je uzor mladim gimnastičarima.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • alladin_1 15.04.2012.

    odlično! sve pohvale gospodinu ali i portalu! ovakvih članaka molim što više jer vi imate veliku moć u rukama pa zašto je onda ne bi iskoristili u promoviranju zdravog načina života. manje pišite o mršavljenju jer to nije niti cilj niti poanta, a više o vježbanju i čvrstom ali gipkom i zdravom tijelu.

  • MAX 2010 15.04.2012.

    Samo tako aktivno i poživi duugoo

  • lady snake 15.04.2012.

    stvarno za pohvalu :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare