To je to što me zanima!

Ne osjećaju bol: Brat i sestra si zbog rijetke bolesti pojeli prste

Manisha (7) i Dinkal (5) Patel iz Raipura na istoku Indije boluju od kongenitalne neosjetljivosti na bol. Zbog bolesti su si pojeli vlastite prste, a da nisu niti osjetili
Vidi originalni članak

Bratu i sestri iz Indije dijagnosticirano je rijetko stanje zbog kojeg uopće ne osjećaju bol. Djeca su si sama odgrizla prste na rukama, a nisu osjetili apsolutno ništa. 

Manisha (7) i Dinkal (5) Patel iz Raipura na istoku Indije boluju od kongenitalne neosjetljivosti na bol. Osjetljivi su i na infekcije. Zbog bolesti su im zamotane ruke i nogo te nose deblju odjeću kako bi se zaštitili od ozljeda. 

Poznata i kao kongenitalna analgezija, bolest je genetska te nastaje mutacijom gena SCN9A. Slučaj Manishe i Dinkala je toliko ozbiljan da djeca ne osjećaju nikakve senzacije niti bolne ozljede na udovima. 

Njihov otac Gopal Prasad Patel (32) kaže da je, došavši s posla, našao djecu u krvi. 

- Ne mogu vjerovati da su pojeli vlastite prste. To su učinili dok su se igrali. Žena i ja bili smo na polju, a čuvala ih je moja majka. Došla im je dati jelo i šokirala se. Prizor je bio strašan - ispričao je. 

Odveli su ih u bolnicu, ali ne mogu financirati liječenje. Majka Anita (28) kaže kako nikada dok su bili maleni nisu plakali kad bi pali. 

- Mislili smo da imaju veliku toleranciju na bol, no ovaj incident nam je rasvjetlio stanje. Nadamo se da ćemo dobiti pomoć vlasti - rekla je, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 10.03.2016.

    ili kad se djete igralo u pjesku sa svojim okom...

  • Dorian Gray 23 04.03.2016.

    mali ima prste ko cevape..

  • pomorac11 04.03.2016.

    E stvarno u toj Indiji ima svega.Jadna djeca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare