To je to što me zanima!

'Ne razumijem antivaksere jer cjepiva su epohalan izum. Zbog variole su se svi bojali smrti'

'Ne znam što je antivakserima, nisu svoji. Cjepiva su nas riješila velikih boginja, dječje paralize, hripavca, bjesnoće...', kaže Radmilo Petrović (86), epidemiolog i jedan od glavnih aktera epidemije boginja 1972.
Vidi originalni članak

Nije me uhvatila korona, ali nisam ni ja nju još, hoću!, smije se doktor Radmilo Petrović, epidemiolog koji je prije gotovo 50 godina, kroz nekoliko mjeseci 1972., obilazio Jugoslaviju uzduž i poprijeko u suzbijanju epidemije velikih boginja. Izbila je upravo u ožujku te godine, na Kosovu, i zaustavljena je nekoliko mjeseci kasnije, masovnim cijepljenjem 18 milijuna ljudi. Neki su bili cijepljeni i ranije pa zbog isteka imuniteta docijepljeni, drugi dio građana bio je cijepljen prvi put.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 436

  • lakluze 28.03.2021.

    "on je živo biće koje se prilagođava našim antitijelima, imunitetu. Mijenja svoja svojstva ne bi li opstao u populaciji". Tako nesto mote izjavit samo neznalica ili lazov. Virusi nisu ziva bica. Virus ne mijenja svoja svojstva kako bi opstao u populaciji nego sve promjene nastaju sasvim slucajno pri replikaciji sto znaci da primjene mogu dovest i do potpunog unistenja virusa. Kad bi virus sam mijenjao svoja svojstva, bio bi svjesno bice jer bi bio svjestan svojih slabosti i znao bi kako ih unaprijediti. To bi pak znacilo da ima i neko znanje i inteligenciju.

  • Da da 28.03.2021.

    Ukratko... Nadam se da ce te svi vi Vaxeri i promoteri istog jednog dana odgovarati za svoje zlocine! Pa ce Vam biti jasnije zasto su Antivaxeri bili protiv covid vaxine pa i bilo koje druge! lp

  • 28.03.2021.

    ....variola i ova Mjesećeva prašina od Covid virusa....neuspirediva razlika...gospodin se sramoti....ili je tekst i akter izmišljen.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare