To je to što me zanima!

'Ne samo danas, ženama treba svaki dan odavati poštovanje'

Naša zadaća mora biti da ustrajno senzibiliziramo, potičemo i djelujemo prema daljnjem napretku položaja žena u društvu, bez predrasuda, diskriminacija, poručio je predsjednik Sabora
Vidi originalni članak

U čestitki u povodu Međunarodnog dana žena predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ističe kako se danas prisjećamo dugogodišnje borbe žena za svoja prava, ali ta postignuća i ubuduće treba jačati. 

"Na današnji dan prisjećamo se dugogodišnje borbe žena diljem svijeta za ostvarivanje prava u društvu poput onih koje imaju muškarci. Danas, ali i svaki dan, moramo im odavati poštovanje jer su se hrabrošću izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava. Međutim, iako je u mnogim zemljama postignut njihov osnažen položaj u društvu, ta postignuća moramo dalje jačati u budućnosti", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

"Stoga, naša zadaća mora biti da ustrajno senzibiliziramo, potičemo i djelujemo prema daljnjem napretku položaja žena u društvu, bez predrasuda, diskriminacija, bilo kojeg oblika njihovog podređenog položaja te da učinkovito sprečavamo svaki oblik zlostavljanja i nasilja žena, posebno u obitelji", ističe Jandroković.

"Naša je odgovornost da i nadalje gradimo i promičemo tolerantno i ravnopravno hrvatsko društvo. Uz misao pape Franje 'Darovi obzirnosti, osobite osjetljivosti i nježnosti, kojima je bogat ženski duh, nisu samo istinska snaga za život obitelji, za širenje mirnoga i skladnoga raspoloženja, nego stvarnost bez koje bi ljudski poziv bio neostvariv', čestitam vam Međunarodni dan žena", stoji u čestitki.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • NEO 23 09.03.2019.

    žene većinom su razarači brakova

  • John Doe Jr. 08.03.2019.

    uvlakaču, pa nije ti jadranka kosor više premijerka

  • MINI-sun 08.03.2019.

    Kad je uzajamno postovanje izmedu muskarca i zene,tada je i zena na tronu ,osjeca se kao kraljica...razgovor,dogovor i nikad prigovor...

Komentiraj...
Vidi sve komentare