Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

'Ne samo danas, ženama treba svaki dan odavati poštovanje'

Naša zadaća mora biti da ustrajno senzibiliziramo, potičemo i djelujemo prema daljnjem napretku položaja žena u društvu, bez predrasuda, diskriminacija, poručio je predsjednik Sabora

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
14 komentara

U čestitki u povodu Međunarodnog dana žena predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ističe kako se danas prisjećamo dugogodišnje borbe žena za svoja prava, ali ta postignuća i ubuduće treba jačati. 

"Na današnji dan prisjećamo se dugogodišnje borbe žena diljem svijeta za ostvarivanje prava u društvu poput onih koje imaju muškarci. Danas, ali i svaki dan, moramo im odavati poštovanje jer su se hrabrošću izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava. Međutim, iako je u mnogim zemljama postignut njihov osnažen položaj u društvu, ta postignuća moramo dalje jačati u budućnosti", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

"Stoga, naša zadaća mora biti da ustrajno senzibiliziramo, potičemo i djelujemo prema daljnjem napretku položaja žena u društvu, bez predrasuda, diskriminacija, bilo kojeg oblika njihovog podređenog položaja te da učinkovito sprečavamo svaki oblik zlostavljanja i nasilja žena, posebno u obitelji", ističe Jandroković.

"Naša je odgovornost da i nadalje gradimo i promičemo tolerantno i ravnopravno hrvatsko društvo. Uz misao pape Franje 'Darovi obzirnosti, osobite osjetljivosti i nježnosti, kojima je bogat ženski duh, nisu samo istinska snaga za život obitelji, za širenje mirnoga i skladnoga raspoloženja, nego stvarnost bez koje bi ljudski poziv bio neostvariv', čestitam vam Međunarodni dan žena", stoji u čestitki.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message