To je to što me zanima!

Ne spremajte zimske jakne: Kraj ovog tjedna donosi kišu, moguć snijeg, uskoro i jako zahlađenje

U petak će već od jutra biti kiše na zapadu zemlje, i onda će se prema kraju dana proširiti diljem zemlje. Prema vrečeri, kad dovoljno zahladi, kiša će prelaziti u snijeg
Vidi originalni članak

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, i hladno, stoga u Samoboru, Otočcu, Vinkovcima ima i pojave mraza. Najhladnije je u Bednji i Gospiću, -6, uz umjerenu naoblaku, donosi prognostičarka Tea Blažević sa N1. Oblaka ima većinom u zapadnoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Prema kraju dana će rasti naoblaka s jugozapada, kao uvod u novo pogoršanje.

Najavit će ga i jačanje vjetra južnog smjera danas prema kraju dana, juga i jugoazapadnjaka na moru, u unutrašnjosti jugozapadnjaka, koji u gorju može imati olujne udare, u večernjim satima.

Snijeg u gorju

U petak će već od jutra biti kiše na zapadu zemlje, i onda će se prema kraju dana proširiti diljem zemlje. Oborina će biti lokalno obilnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području.

Prema vrečeri, kad dovoljno zahladi, kiša će prelaziti u snijeg, uglavnom u višim predjelima Gorskog kotara.

Snijega će u gorju biti i tijekom nedjelje, a postoji mogućnost da koja pahulja prolazno zaleprša i u nižim predjelima unutrašnjosti.

NAJAVIO JE Svizac Phil: Ne spremajte veste, zima će trajati još šest tjedana!

Prognostički materijali, ističe prognostičarka Blažević, ukazuju na hladnoću tijekom idućeg tjedna.

Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a. prognozirala je za HRT da je u petak na kopnu oblačno s povremenom kišom, a u gorju u noći na subotu moguća je susnježica i snijeg.

 - Zatim u subotu prolazno smirivanje i razvedravanje, a u nedjelju s novim naoblačenjem opet kiša, u gorju i snijeg. Jutra će biti malo toplija, a dnevna temperatura bez veće promjene. Na Jadranu promjenjivo. Kiša će biti češća u petak i subotu ujutro, lokalno i obilna, a zatim je ponovno može biti u drugom dijelu nedjelje. Jugo će oslabjeti u subotu, a u nedjelju na sjevernom dijelu zapuhati bura -  prognozirala je za HRT .

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nap 17.03.2021.

    ma brr hladno je

  • Fotomorgana 11.03.2021.

    Na portalima je toliko snijega već napadalo ove zime ,čudo jedno . Kada se klinci zažele snijega samo ih na internet prikopčaš i uživancija .

  • 3PO 11.03.2021.

    Smrznit cemi se sparoge 😔

Komentiraj...
Vidi sve komentare