To je to što me zanima!

'Ne vjerujte Ivi Sanaderu, on je zlatousti pučist'

Predsjednik Stjepan Mesić je u intervjuu rekao da je povratak Ive Sanaderov u politiku neprimjeren. Ipak naglašava kako ne vjeruje u puč u HDZ-u
Vidi originalni članak

Predsjednik Stjepan Mesić je u intervjuu za Hrvatski radio rekao da je povratak Sanadera u politiku neprimjeren. Rekao je da je njegov odlazak sve iznenadio te je većina smatrala da je to bilo neprimjereno i za Hrvatsku štetno. Tako je, dodaje Mesić, i njegov povratak na određeni način neprimjeren. Naglasio je i da počasni predsjednik operativno ne vodi stranku, a ako nešto i poduzima to mora biti u dogovoru s predsjednicom stranke. Mesić je ipak rekao da ne smatra kako se radi o puču u HDZ-u te da su pozivi na prijevremene izbore ishitreni. Naglasio je i da bi bio presedan da se u jeku drugog izbornog kruga za predsjednika države raspisuju prijevremeni parlamentarni izbori.
- Ako kohabitacija bude moguća, onda ni vlada neće ovisiti o tome što joj netko pokušava oduzeti većinu u parlamentu - smatra Mesić. Dodaje da i same političke stranke moraju razmisliti zašto bi podržavale jednog pučista, ako se u dobroj kohabitaciji mogu nastaviti pregovori s EU i provoditi reforme koje su nužne. 
- Jer dovoditi sada Hrvatsku u nestabilnost, znači odustati od reformi. Očito je nekome opet u interesu da Hrvatska bude izolirana, da se ne provodi Ustav i zakoni, neki zlatousti bi to očito željeli pa se i javljaju - kaže Mesić. Na pitanje Jutarnjeg lista da li je Sanader najavom svog povratka uoči drugog kruga predsjedničkih izbora pogodovao Baniću, Mesić je rekao da je to u određenoj vezi. Dodao je i da postoji namjera Sanadera da pomogne jednom od kandidata.

'AKO VLADA NIJE STABILNA, MESIĆ MOŽE RASPISATI IZBORE'
Iz Ureda predsjednika Mesića kazali su kako je Sanaderov povratak, stvar stranke. Dodali da će Mesić reagirati bude li ugrožena stabilnost Vlade. Dodaju da predsjednik prema ustavnim ovlastima ima pravo raspisati prijevremene izbore u slučaju da Vlada nije stabilna, odnosno da premijerka izgubi potrebnu podršku u Saboru.



Idi na 24sata

Komentari 28

  • gloria2 04.01.2010.

    ..........dok još možeš pokušaj kao što si i do sada pokušavao, raspusti vladu i napravi nešto dobro za našu Hrvatsku, a i ti možeš u njoj živit ak´ želiš, svima će biti bolje pa i tebi

  • user_38602 04.01.2010.

    znamo mi to i sami nismo toliko glupi ili neki JESU!!!!?????????

  • urba 04.01.2010.

    a je se pravi javio, jedan od drugog veći lopina i izdajnik, oba imaju reference za titule izroda i sotone

Komentiraj...
Vidi sve komentare