To je to što me zanima!

'Ne želim nove igračke': Ovo pismo će slomiti i najtvrđa srca

Dok većina djece za božićne blagdane želi igračke, 9-godišnji Louis Williams želi samo jednu stvar - stalan dom. On sa svoje dvije sestre i majkom živi u prihvatilištu
Vidi originalni članak

Maleni Louis Williams (9) iz engleskog Kenta beskućnik je koji privremeno boravi sa svoje dvije sestre i majkom u prihvatilištu za beskućnike.

Obitelj se dosad selila 14 puta u manje od deset godina. Ove je godine Louis poslao pismo Djedu Božićnjaku koje je dirnulo britansku javnost. Naime, dječak ima jednu jedinu želju - stalan dom.

- Dragi Djede Božićnjače, bih li ove godine mogao dobiti kuću zauvijek? Ne želim nove igračke, ove koje već imam su mi dobre. Htio bih živjeti u miru i imati svoju sobu sa stolom na kojem bih pravio modele od Lego kocki. Svi smo tužni što živimo ovdje i samo želim da moja obitelj bude sretna. Puno ti hvala i želim ti sretan Božić, voli te Louis Williams, napisao je dječak u pismu.

Obitelj je ostala bez doma jer majka Nicola (31) nije mogla plaćati stanarinu, unatoč tome što ima dva posla.

- Radim naporno, ali si ne mogu priuštiti plaćanje stanarine. Osjećam da sam iznevjerila svoju djecu. Kad vidim što druga djeca žele za Božić, srce mi se slama - priznaje Nicola.

Obitelj Williams je na državnoj listi za stalni smještaj, a trenutno žive u smještaju s dvije spavaće sobe. Nicola kaže da tamo nema mjesta ni za božićno drvce.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • lilyan 10.12.2017.

    a koliko je takvih obitelji- mi niti ne znamo.Tužno

  • dkmjnn 10.12.2017.

    Žena radi dva posla i ne može platiti stan! Kakav je ovo svijet?

  • Johndenver 10.12.2017.

    Siromaštvo je najgora forma nasilja. Ko god se borio sa siromaštvom dobro zna kako je skupo biti siromašan.. Jedina razlika između bogataša i siromaha je u tome što se siromah nada sljedećem obroku, dok je bogataš zaokupljen prethodnim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare