To je to što me zanima!

Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji i Srbiji

Želim znati da smo spremni te ljude dostojanstveno zbrinuti, te istodobno osigurati da hrvatski građani žive u sigurnosti, kazala je Grabar Kitarović o izbjeglicama
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je pisala premijeru Zoranu Milanoviću i zatražila ga da hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog izbjegličke krize i mogućnosti da se izbjeglički val prenese na Hrvatsku nakon što su Mađarska, Austrija, Njemačka, Slovačka postrožile nadzor i uvele ograničenja na svojim granicama. 

Kitarović je predložila i žurno jačanje suradnje s odgovarajućim službama i tijelima državne uprave susjednih država članica EU kako bi se izbjeglo moguće podizanje fizičkih prepreka između Hrvatske i susjednih zemalja članica EU.

Kitarović se boji kako izbjeglička kriza nije samo "humanitarne, već i sigurnosne naravi". 

- Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kakve viđamo u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj. To nije samo humanitarno nego i sigurnosno, gospodarsko i socijalno pitanje, zato želim znati da smo spremni te ljude dostojanstveno zbrinuti, te istodobno osigurati da hrvatski građani žive u sigurnosti i sačuvati stabilnost zemlje - poručila je predsjednica. 

Naglasila je da se ne radi o kratkotrajnoj krizi i da se Hrvatska treba pripremiti na to da će ostale zemlje članice EU zatvoriti granice prema Hrvatskoj. 

- Trebamo stoga surađivati s njihovim službama u razmjeni informacija i sprječavanju bilo kakvih učinaka koji bi doveli u pitanje uvođenje schengenskog sustava, ali i odljev tih izbjeglica natrag u Hrvatsku - kazala je, javlja Dnevnik.hr.


Idi na 24sata

Komentari 480

  • jozabroz 17.09.2015.

    sad je vrlo jasno ko je odgovoran za nastalu situaciju..predsjednice,,imate pravo trazit sankcije za odgovornog druga,,

  • 17.09.2015.

    A ja ne želim gledati tebe kako nam lažeš iz dana u dan i...ko me pita?!

  • plik 17.09.2015.

    gledam te slike, bogami joj se stvarno nakupilo na putači.. ynaci da se dobro papa..

Komentiraj...
Vidi sve komentare