To je to što me zanima!

Ne zna se uzrok eksplozije u 'Plamenu', jedan je poginuo

U eksploziji u tvornici 'Plamen' u Požegi u srijedu poginuo je 58-godišnji Zdravko Stjepanović, a trojica su ozlijeđena. Još se ne zna uzrok nesreće. Očevid traje...
Vidi originalni članak

U tehnološkoj eksploziji peći za taljenje u požeškoj tvrtki Plamen koja se dogodila jučer u 19.06 sati smrtno je stradao 58-godišnji Zdravko Stjepanović iz naselja Treštanovci u općini Jakšić. U eksploziji je još nastradalo troje radnika, od kojih je najteže ozljede zadobio 33-godišnjak.

- On je nakon stabilizacije općeg stanja upućen na daljnje liječenje u Centar za opekline. Opečeno mu je oko 25 posto površine tijela, a uz to ima još i tešku tjelesnu ozljedu glave. Dvojica su ostala na liječenju u našoj bolnici od kojih jedan ima frakturu tri rebra, opekline od prvog to trećeg stupnja manje površine. Najmanje ozlijeđena osoba (26) ima nešto opeklina od prvog do trećeg stupnja - kazao je dr. Ljubo Begić, voditelj Odjela kirurgije Opće županijske bolnice u Požegi.

Uzrok eksplozije još uvijek se ne zna. Prema neslužbenim informacijama do eksplozije je došlo na elektro-indukcijskoj peći u kojoj se tali željezo za lijevanje tankostjenih odljevaka, točnije komponenti za proizvodnju peći, kamina, kotlova i štednjaka. Peć je u vrijeme eksplozije bila napunjena s oko 12 tona rastaljenog željeza temperature preko 1500 stupnjeva Celzijusa. 

- Danas je nastavljen policijski očevid u pogonu tvornice Plamen. Državni odvjetnik zatražio je stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić koji su se jutros pridružili policijskim službenicima koji su još jučer započeli očevid. Tijekom dana očekujemo da će biti završen očevid pa ćemo saznati što je uzrok eksplozije - kazala je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • drivervž 11.07.2013.

    vidi ti te novinare ...naslov JEDAN JE POGINUO....tko šta smo brojke???

  • ejjjja 11.07.2013.

    nažalost,, sad uzrok može bit svašta, od ljudskog faktora, tehnologije, dovoljna je sekunda... na ovakvim radnim mjestima i u takvim uvjetima se greške nažalost skupo plaćaju, jako težak posao sa groznim uvjetima i svaka čast ljudima koji ga obavljaju, noseći glavu u torbi svakodnevno...

  • đuro kojotovski 11.07.2013.

    počivao u miru.. :( brz i bezbolan oporavak ranjenima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare