To je to što me zanima!

'Ne znam kako bi moj želudac podnio Vukovar na ćirilici'

Ministar branitelja rekao je da se ne slaže sa zahtjevima SDSS-a koji traži potpunu primjenu dvojezičnosti, ali ni sa zahtjevima Stožera koji traži da se ne primjenjuje
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Predrag Matić za T-portal je rekao kako bi trebalo pričekati s nekim ćiriličnim natpisima u Vukovaru. 

Ne slaže se sa zahtjevima SDSS-a koji traži potpunu primjenu dvojezičnosti i smatra ih maksimalističkima. Apsurdan mu je i zahtjev Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se dvojezičnost uopće ne provodi. 

- Sjećam se onoga dana kada je pala Mitnica i one fotografije naših branitelja kada su izlazili iz grada i prolazili kraj žute ploče s natpisom Vukovar... Ne znam kako bi mi palo na želudac da na toj ploči danas piše Vukovar na ćirilici - rekao je ministar koji smatra da na državnim instituacijama trebaju biti dvojezični natpisi, a da se treba pričekati s onima na gradskim institucijama, ulicama i na ulasku u Vukovar, dok suradnja sa Srbima bude bolja. 

Ministar je rekao da je u ratu i hrvatska strana činila zločine koje treba procesuirati, te da bi se on i vlastitog brata odrekao da je činio zločine. 

>>> 'Razmirice treba riješiti, ali ne razdvajanjem Kolone sjećanja'

Idi na 24sata

Komentari 298

  • StjepanValjak 05.11.2013.

    Jadno je što administrator tolerira pljuvanje po hrvatskom ministru Matiću.

  • StjepanValjak 05.11.2013.

    Nekima paše da rat još traje jer tu plivaju i zamračuju u mutnoj vodi kao debele ribe.Vukovar će pretvoriti u grad spomenik a vukovarci će biti statisti,nikada napredka ni prosperiteta neće biti.I sam je Isus kazao:Tko zaore brazdu i stalno se osvrće unazad ,za njega nije kraljevstvo nebesko.Zato Vukovarci ako želite napredak i blagostanje gledajte naprijed bez osvrtanja.Želite li propast osvrčite se stalno unazad i živite u prošlosti

  • Florenz_1 05.11.2013.

    Želudac bi ih podnio isto tako, kao i papir s tekstom na latinici. No činjenicu, da se zbog braniteljske ministarske fotelje opirete provođenju Ustava, Zakona i Međunarodnih konvencija pa imamo ministra koji je poštuje pozitivne pravne norme. Ni Hrvatske, ni međunarodne. Može li to? E, to ne podnosi - moj želudac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare