To je to što me zanima!

'Sindikati zastrašuju učitelje da bi prihvatili ponudu Vlade...'

Postoje poruke preko raznih aplikacija koje kolaju od strane sindikalnih središnjica kojim se na neki način želi progurati Vladin prijedlog. Moram reći da kucaju na kriva vrata, kaže Tamara Šoić
Vidi originalni članak

Na FaceBook grupama nastavnici.org i 45 minuta pojedini nastavnici objavili su kako neki sindikalni povjerenici i računovođe nagovaraju, vrše pritisak i zastrašuju učitelje i nastavnike da podrže Vladin prijedlog. Za komentar smo pitali Tamaru Šoić, profesoricu i administratoricu nastavničke grupe 45minuta.

- U vezi s nagovaranjem nemamo nikakvih službenih dopisa ili službenih izjava koji to potvrđuje. No postoje poruke preko raznih aplikacija koje kolaju od strane sindikalnih središnjica kojim se na neki način želi progurati Vladin prijedlog. Moram reći da kucaju na kriva vrata - rekla je profesorica. Kaže da ne zna koji je razlog zašto su u središnjicama sindikata za Vladin prijedlog.

- Članstvo je reklo svoje, i to preko 90 % njih. Mi želimo koeficijente i naše dostojanstvo. Ako naši pregovarači nisu sposobni raspravljati o tomu, neka ustupe mjesto drugima. Pa nećemo svaki tjedan na novi referendum. Jasno je što želimo, povećanje koeficijenata za 6,11% - rekla je prof. Šoić i nadodala da njima nije sve u novcu.

- Ako žele stalne referendume to znači da žele demotivirati ljude da odustanu od svojih zahtjeva. Međutim, postoji naše veliko zajedništvo i nećemo odustati od naših zahtjeva koliko god to dugo trajalo - poručila je Šoić. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • projekt_venus 28.11.2019.

    Bravo za profesoricu Tamaru Šoić.

  • anđo 28.11.2019.

    Najbolje da se ova godina provede cijela u štrajku tako da školska godina propadne.Na ustavni sud i oni moraju raditi jer je to ustavno pravo djece ili neka daju otkaze pa neka se ljudi plate koji su u mirovinama dok za dvije gone ne popune novi profesori i učitelji pa neka štrajkaju onda u Njemačkoj

  • tratinčica33 28.11.2019.

    Nemogu vjerovati, svuda jad i čemer, lopovi se bogate, država u komi i umjesto da svi stanemo iza njih mi smo protiv

Komentiraj...
Vidi sve komentare