To je to što me zanima!

'Neće Hrvatska tako skoro ući u Schengen, puno je još posla'

Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti, kazao je slovenski premijer Marjan Šarec
Vidi originalni članak

Slovenski  premijer Marjan Šarec izjavio je u subotu da je Hrvatska još daleko od članstva u Schengenskom prostoru, ne isključujući mogućnost da njegova vlada pitanje slovenske potpore njezinu članstvu poveže s neriješenim arbitražnim sporom.

- Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti. Evaluacijska komisija koja procjenjuje njezinu spremnost izjavila je da se to za Hrvatsku i dalje prolongira, pa smo još daleko od točke u kojoj bi se moglo govoriti o nekakvoj slovenskoj blokadi - kazao je Šarec u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV.

JUNCKER OPET UNOSI NEMIR Juncker ga zvao mladićem, a Šarecu je to bio kompliment

Šarec je u intervjuu na televiziji odgovarao na pitanja hoće li Slovenija blokirati hrvatsko članstvo u Schengenu glede neriješenog pitanja granice i arbitražnog spora te najnovijeg 'otkrića' slovenske obavještajne službe da su hrvatski obavještajci 2015. snimali razgovore tadašnjeg slovenskog suca u arbitraži Jerneja Sekoleca i zaposlenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova i agentice u arbitraži Simone Drenik.

SLOVENSKI PREMIJER Šarec u EU parlamentu nije htio govoriti i zbog Tajanija

U vezi sa spomenutom 'špijunskom' aferom Šarec, kojemu je o tome u četvrtak na zatvorenoj sjednici vlade referirao ravnatelj slovenske obavještajne službe SOVA, kazao je da mu je pruženo dovoljno 'podataka' da iza afere tajnog snimanja slovenskih dužnosnika stoje hrvatske obavještajne službe, a na pitanje hoće li Slovenija zbog toga pokrenuti kaznene sankcije protiv Hrvatske odgovorio je da o tome ne može govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • ddd1234 07.04.2019.

    Neki Slovenci bi istovremeno htjeli biti naši agresori, naši profesori i naši prijatelji. A na sve to tvrde da su normalni ljudi...

  • ZdravkoBegovic 06.04.2019.

    Bolje vam bilo da se pozabavite sa problemima unutar dežele........

  • srecko64 06.04.2019.

    Janez niti ti na more nemres tak kako!

Komentiraj...
Vidi sve komentare