To je to što me zanima!

'Nećemo dozvoliti da Hrvatska zbog humanosti postane žrtva'

Slavonski Brod: Ostojić je rekao da se Hrvatska i dalje strogo drži Junckerovog plana od 25. listopada i registracije izbjeglica kao što je činila od prvog dana
Vidi originalni članak

Izbjeglice koje stižu vlakom iz Šida od ponedjeljka ujutro dovoze do Željezničkog kolodvor Gačin, istočno od Slavonskog Broda, a potom ih autobusima voze do zimskog prihvatnog centra u Slavonski Brod. Nakon registracije i okrijepe, ponovo ih voze autobusima u Garčin odakle vlakom nastavljaju put prema Sloveniji. 

– Kako je poznato u Osječkoj ulici se izvode radovi na podvožnjaku ispod pruge, a mi ih ne želimo ometati ni na kakav način, pa smo donijeli odluku da dok radovi ne budu završeni na južnom željezničkom kolosijeku izbjeglice prevozimo od Garčina do Slavonskog Broda autobusima. Prema onome što nam je rečeno u HŽ-a to bi trebalo trajati 10 do 15 dana – rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova. 

Ivica Galović/Pixsell

Napomenuo je da se Hrvatska i dalje strogo drži Junckerovog plana od 25. listopada i registracije izbjeglica kao što je činila od prvog dana. Dodao je da je zahvaljujući tome, Francuska dobila važne informacije na kojima se i zahvalila. 

'Izbjeglice bi trebali vraćati u Grčku, ali tvrde da ona nije humana'

Niti ovoga puta nije izostalo pitanje oko uloge Grčke u ovoj migrantskoj krizi koja je prema Ostojiću prva zemlja Schengena u koju bi se trebale vratiti izbjeglice. 

- Jasno je kako je to Grčka, no postoji predrasuda kako je Grčka nehumana i po kojoj se ljudi onda tamo ne bi vraćali. Nećemo dozvoliti niti da Hrvatska zbog svoje humanosti postane žrtva. Ovdje svi zaboravljaju na Mađarsku – rekao je Ostojić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare