Obavijesti

News

Komentari 0

'Nećemo dozvoliti da Hrvatska zbog humanosti postane žrtva'

'Nećemo dozvoliti  da Hrvatska zbog  humanosti postane žrtva'
8

Slavonski Brod: Ostojić je rekao da se Hrvatska i dalje strogo drži Junckerovog plana od 25. listopada i registracije izbjeglica kao što je činila od prvog dana

VIDEO

Izbjeglice koje stižu vlakom iz Šida od ponedjeljka ujutro dovoze do Željezničkog kolodvor Gačin, istočno od Slavonskog Broda, a potom ih autobusima voze do zimskog prihvatnog centra u Slavonski Brod. Nakon registracije i okrijepe, ponovo ih voze autobusima u Garčin odakle vlakom nastavljaju put prema Sloveniji. 

– Kako je poznato u Osječkoj ulici se izvode radovi na podvožnjaku ispod pruge, a mi ih ne želimo ometati ni na kakav način, pa smo donijeli odluku da dok radovi ne budu završeni na južnom željezničkom kolosijeku izbjeglice prevozimo od Garčina do Slavonskog Broda autobusima. Prema onome što nam je rečeno u HŽ-a to bi trebalo trajati 10 do 15 dana – rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova. 

Ivica Galović/Pixsell

Napomenuo je da se Hrvatska i dalje strogo drži Junckerovog plana od 25. listopada i registracije izbjeglica kao što je činila od prvog dana. Dodao je da je zahvaljujući tome, Francuska dobila važne informacije na kojima se i zahvalila. 

'Izbjeglice bi trebali vraćati u Grčku, ali tvrde da ona nije humana'

Niti ovoga puta nije izostalo pitanje oko uloge Grčke u ovoj migrantskoj krizi koja je prema Ostojiću prva zemlja Schengena u koju bi se trebale vratiti izbjeglice. 

- Jasno je kako je to Grčka, no postoji predrasuda kako je Grčka nehumana i po kojoj se ljudi onda tamo ne bi vraćali. Nećemo dozvoliti niti da Hrvatska zbog svoje humanosti postane žrtva. Ovdje svi zaboravljaju na Mađarsku – rekao je Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa