To je to što me zanima!

Nećeš, razbojniče! Skinuo film na faksu, dobio javnu opomenu

Skidanje filmova danas je 'mačji kašalj' za korisnike interneta, no jedan student zagrebačkog PMF-a zamalo se pošteno 'opekao'. Naime, skidao je film preko fakultetskog računala...
Vidi originalni članak

Velik broj korisnika interneta danas skida filmove i serije s poznatih piratskih stranica. No, neovlašteno skidanje i distribucija sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima smatraju se kaznenim djelima.

Jedan student geofizike na zagrebačkom PMF-u dobro će razmisliti hoće li idući put skidati takav sadržaj s interneta.

Naime, neovlašteno je skinuo film, ali na fakultetskom računalu, zbog čega je bio pred stegovnim povjerenstvom i na kraju zaradio javnu opomenu, piše portal srednja.hr.

Naime, CARNET-ova Abuse služba upozorila je fakultet na protuzakonitu radnju na jednom od njihovih računala, pod korisničkim imenom dotičnog studenta, nakon čega je pokrenut stegovni postupak.

S obzirom na to da je studentu ovo prvi prijestup takve vrste te da je izrazio iskreno kajanje, prošao je s javnom opomenom.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • žaba davi rodu 29.10.2017.

    Strašnoooo

  • Ekaterina_1 29.10.2017.

    I... niste nam rekli najvažnije: koji film je skinuo? 😆

  • 28.10.2017.

    Pa u današnje vrijeme je toliko stream providera i online servisa gdje možete pogledati bilo koji film uopće nije potrebno ni downloadati,za skidanje nekih programa koji su masno skupi to još nekako mogu skužiti ali skidanje filmova je nepotrebno

Komentiraj...
Vidi sve komentare