To je to što me zanima!

"Neću dopustiti da se izvrće istina i blati Domovinski rat"

Predsjednica je u Pakracu, obraćajući se okupljenim braniteljima i građanima, naglasila da neće dozvoliti reviziju činjenica vezanih za Domovinski rat
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović rekla je u srijedu na obilježavanju 26. godišnjice početka Domovinskog rata da neće dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omalovažava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata.

Predsjednica je u Pakracu, obraćajući se okupljenim braniteljima i građanima, naglasila da neće dozvoliti reviziju činjenica vezanih za Domovinski rat, a Domovinski rat, rekla je, temelji se na četiri činjenice. Prva je da je Hrvatska bila žrtva unutrašnje i vanjske agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma kojem je u to vrijeme punu potporu pružao jugoslavenski unitarizam; druga činjenica je da smo obranili i oslobodili svoju zemlju u časnom i pravednom oslobodilačkom ratu koji je temelj suvremene Hrvatske, kazala je predsjednica.

Treća činjenica, rekla je, "pobijedili smo zahvaljujući zajedništvu i pomirbi pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ali su u toj pobjedi sudjelovali i domoljubi i pripadnici svih nacionalnih manjina i nemali broj Srba". Četvrta činjenica je "da nismo tražili ni uzeli ni pedlja tuđe zemlje, a za svoju slobodu podnijeli smo velike žrtve", rekla je predsjednica Grabar Kitarović istaknuvši da se širom Hrvatske nalaze velika stratišta i mjesta stradanja hrvatskog naroda.

"Neću stoga dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omalovažava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata. Da se ustaški režim i antifašistički pokret koriste za sijanje nesloge. Treba li podsjećati da su i u tom ratu četnici počinili jezive zločine nad našim narodom. O tom razdoblju naše povijesti o uzrocima te tragedije o svim žrtvama i stradanjima treba utvrditi punu istinu, ali u slobodnoj i neovisnoj državi nisu nam potrebne podjele koje su nas skupo stajale", poručila je predsjednica Republike. 

Budućnost Hrvatske mora se temeljiti na gospodarskoj i demografskoj obnovi i to su temeljne zadaće državne politike, rekla je. Na kraju svog govora je naglasila da se Slavoniji treba posvetiti znatno veća pozornost u gospodarskoj i svakoj drugoj obnovi. 

Okupljenima u Pakracu na obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata obratili su se i župan požeško-slavonski Alojz Tomašević i ministar branitelja Tomo Medved.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se danas prijepodne u Pakracu pridružila "Mimohodu pobjednika", a prije dolaska u Pakrac položila je svijeće pred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Bučju i Kusonjama. U Pakracu je zatim obišla Vojni muzej Domovinskog rata te Gradsku bolnicu. 

Boraveći na području Požeško-slavonske županije predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je u Pakracu sudjelovala u obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata.

Predsjednica Republike u Požeško-slavonskoj županiji boravi od utorka, kad je otvoren njezin privremeni ured u Požegi i ostaje, kako je planirano, do petka, 3. ožujka. To je osmo privremeno izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba. 

Idi na 24sata

Komentari 227

  • Maca_Papučarica 02.03.2017.

    Ti si među prvima blatila domovinski rat kad si uz Tomu i ostale izdaj nike sa del Ponte nazdravljala uhicenju generala Ante!.....Btw. neka joj vise neko objasni kako da se krece zenstvenije jer ovako rasirenih ruku ka da ce poletit dok hoda izgleda ka Rambo u suknji .

  • 02.03.2017.

    Izvrću je tvoji,jer da braniš istinu onda bi mi napravili srušenu kuću,a nećete pod izgovoram da moj ćaća nema pravo na dvije kuće.Umro je i to nije dočekao,a napravija je samo radom na svojoj zemlji i nikad nikom nije bio dužan.Predsjednice vidiš ovo je istina a ti se praviš slipa i gluha,a moja srušena kuća je rezultat vaših ratova i zato odjebite s tim pričama o ratu prodavaj to šatorašima.

  • princezanera 02.03.2017.

    Daj, ženo božja, prošlo je četvrt stoljeća. Stasala je sasvim nova generacija. Odrasli su ljudi rođeni iza rata. Pa ako do sada nitko nije naučio istinu o Domovinskom ratu misliš li da ga zaista zanima? Zanima ga isto kao što je "šuvarovce" zanimalo 305 ofenziva i Kozara skupa sa Prnjavorom i petim plenumom. Novim genercijama treba najprije kruha a zatim im prićaj svoje viđenje rata. Rata i igara im neće napuniti tanjure.

Komentiraj...
Vidi sve komentare