To je to što me zanima!

'Nedopustive su javne optužbe medicinskog osoblja bolnice'

Hrvatska liječnička komora reagirala je na slučaj Zlatka Perunića, koji je 11. lipnja preminuo u Općoj bolnici u Vinkovcima. Navode kako je nadzor pokazao da nije bilo nepravilnosti u liječenju
Vidi originalni članak

Hrvatska liječnička komora priopćila je kako izražava najdublju sućut obitelji gospodina Zlatka Perkunića preminulog 11. lipnja u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

- Istovremeno primorani smo reagirati te najoštrije osuditi nedopustivo i neutemeljeno javno optuživanje medicinskog osoblja Opće županijske bolnice Vinkovci kojem se, bez ikakvih dokaza, stavlja na teret počinjenje teškog kaznenog djela vezanog uz slučaj preminulog pacijenta Zlatka Perkunića. Takve optužbe iznesene u medijima na račun djelatnika bolnice su u potpunoj suprotnosti s rezultatima nadzora koji je provelo Povjerenstvo za unutarnji nadzor OŽB Vinkovci - stoji u priopćenju komore.

Podsjećaju kako je ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice, dr. med. Krunoslav Šporčić potvrdio kako je  Povjerenstvo za unutarnji nadzor obavilo nadzor nad liječenjem te je naglasio da nisu pronađene nepravilnosti u postupku liječenja.

- Izričitim navođenjem imena liječnika putem medija, u trenutku kad njihova eventualna krivnja uopće nije utvrđena, stigmatizira se liječnička struka u cjelini te se nanosi nepopravljiva šteta ugledu prozvanih liječnika, medicinskih sestara i vinkovačke bolnice. Stoga, Hrvatska liječnička komora poziva novinare da svoje izvještavanje usklade s načelima Kodeksa časti hrvatskih novinara - priopćila je Hrvatska liječnička komora.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • škver 01.08.2017.

    Sve veći mrak!

  • peppito 01.08.2017.

    pa o čemu vi doktori pobogu blebećete, pa evidentro je da vam je pacijent umirao u MUKAMA i velikim BOLOVIMA koji su trajali više od 4 sata. Šta imaš o tome za reći. kratko i jasno. .

  • crazy mind 01.08.2017.

    osoblje po bolnicama je uglavno korektno do vrlo korektno ali se uvjek nadu izuzeci. lezao sam (tijekom rata) na odjelu jedne zgrebacke bolnice gdje je osoblje JEDNOG odjela bilo za plakat. jedan od pacijenta je imao amputirane obadvije noge u butinama i desnu ruku ispod lakta. jedne noci mu je pozlilo a iako je uporno ukljucivao poziv NIJEDNA sestra nije usla u sobu do nekih 06 sati ujutro (svi pacijenti iz sobe su bili nepokretni). kad je ujutro rekao sestri da je pokusao pozvati pomoc i da se nisu odazvale ista mu je vrlo bezobrazno rekla da laze. kada su ostali pacijenti potvrdili njegov navod sestra ga je pitala dali ga je mozda boljelo dodavsi da on i nezna kao bi ga moglo boljeti i dodala da ce mu ona omoguciti da to spozna. jedan od pacijenata ju je htio udariti stakom pa je pozvan sef odjela koj je prvo tvrdio da ne vjeruje kako bi sestra tako nesto ucinila a kada su svi iz sobe potvrdili navod poceo se je izvlaciti na gluposti. tek kada je jedan od pacijenata rekao da ce je upucati ako jos jednom ude u sobu prebacili su je na drugi odjel. ono sto je najzalosnije je to sto se je taj odjel"dicio"cinjenicom da su bili jedini odjel u bolnici gdje su svi zaposleni bili"cisti"hrvati. svakako da ima teskih pacijenata, svakako da svatko ima neke svoje zelje i prohtjeve ali ponekad ima i onih lijecnika/sestara kojima u tim strukama nebi smjelo biti mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare