To je to što me zanima!

'Nedopustivo je da se traži 90 dozvola za pokretanje pogona'

Josipović tvrdi da u Vukovaru ima dobrih i perspektivnih projekta ali zbog loše i spore administracije strani investitori odustaju, i to je problem koji se mora riješiti
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je u utorak Vukovar i vukovarsku bolnicu te, kao pokrovitelj humanitarne akcije 'Palčić gore' za rođenu nedonoščad, odjelu pedijatrije donirao medicinsku opremu. 

Predsjednik se također sastao s gradonačelnikom Željkom Sabom te gradskim i županijskim čelnicima koji su ga informirali o gospodarskom napretku ovoga dijela Hrvatske te problemima s kojima se susreću. 

- Razgovarali smo i o pripremama za europske fondove ali i proširenju luke Vukovar. Postoje dobri i perspektivni projekti ali je nedopustivo da se za otvaranje nekog pogona traži čak 90 različitih dozvola i potvrda, kakav je bio slučaj u Vukovaru. Zbog toga strani investitori odustaju i to je problem koji moramo riješiti - rekao je Josipović. 

Potom je, unatoč kišnom danu, na vukovarskom trgu popio kavu s članovima Kluba roditelja nedonoščadi 'Palčići' koji su i organizatori humanitarne akcije. Donirao je 100 kuna za akciju i dobio na poklon majicu i bedž. 

U novouređenom dvorcu Eltz nazočio je otkrivanju 'Kamena za mir' iz Hirošime i Nagasakija, što je simboličan poziv stradalih gradova za mir u svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • HRVAT ALI PRAVI 05.06.2012.

    Pa ti bi to trebao najbolje znat zasto se treba 90 dozvola pa ti si im sef ili neko drugi neznam..................................

  • lunar 2 05.06.2012.

    "zbog loše i spore administracije strani investitori odustaju, i to je problem koji se mora riješiti"......Pa poduzmite nešto konkretno, G. Predjedniće;.....taj zaključak slušamo več najmanje 4 godine i sa te točke se nije pomaklo. Taj zaključak več godinama iznose i strani investitori....oni koji odustaju. Pitanje je do kada ćemo ponavljati zaključke bez rezultata ali i bez poduzetih koraka. Valjda je svakome jasno da se to namjerno koći i da direktno udara na razvoj gospodarstva i zaposlenosti; ujedno doprinosi zbog naše prezaduženosti do pada BDP-a, odnosno nedovoljne razine PDV-a?

  • Car Mrgud 05.06.2012.

    Eto zašto regresi,božićnice,dodaci na plaće...Treba to odradit,tih 90 dozvola,a iskoristit pauze,slobodne dane,praznike pospajat...Teško je,teško...

Komentiraj...
Vidi sve komentare