To je to što me zanima!

Posljednja karika zločina: Nedostaje samo još Hadžić

UN-ovi tužitelji optužili su Gorana Hadžića (53) po osam točaka za zločine protiv humanosti, a po dodatnih šest točaka za kršenje zakona i običaja ratovanja
Vidi originalni članak

Goran Hadžić rođen je u Vinkovcima 7. rujna 1958. godine. Prije Domovinskog rata radio je u VUPIK-ovom pogonu u Vukovaru. Nakon što je Hrvatska proglasila neovisnost 25. lipnja 1991. godine, Hadžić je imenovan za predsjednika vlade samoproglašene Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srijem. On je 26. veljače 1992. godine izabran za predsjednika takozvane Republike Srpske Krajine. Na toj dužnosti ostao je do prosinca 1993. godine. 

UN-ovi tužitelji optužili su ga po osam točaka za zločine protiv humanosti, a po šest točaka za kršenje zakona i običaja ratovanja, zbog njegove navodne umiješanosti u progon, istrebljenje, ubojstva, zarobljavanje, mučenje, nehumano postupanje, okrutan tretman, deportiranje i bezobzirno uništavanje i pljačkanje javne i privatne imovine. 

Brammertz nedavno kontrolirao Srbe

Serge Brammertz posjetio je Srbiju početkom mjeseca kako bi vidio shvaćaju li ozbiljno preporuke Haaga te da li je ostvaren napredak. U intervjuu za srpske medije rekao je da uhićenje Mladića i Hadžića nema alternativu. 

Vrijednom slikom trebalo se financirati skrivanje

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Republike Srbije pretresli su u prosincu prošle godine kuću bliskog prijatelja haaškog optuženika Gorana Hadžića, Zorana Mandića - Mandarine. Tražili su dokaze ili tragove tko mu pomaže u skrivanju i kako bi ga probali locirati. Pronašli su sliku, ulje na platnu talijanskog slikara Amedea Modiglianija. Procjenjuje se da vrijedi više milijuna eura. Srbijansko tužiteljstvo vjeruje da je slika Hadžićeva i da bi se sredstvima od njezine prodaje financiralo njegovo skrivanje. Hadžićevu kuću pretresli su početkom prosinca. U bijegu je od 2004. godine. Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović nije želio otkriti jesu li pronašli neke dokumente jer je još u tijeku akcija na području Novog Sada.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Njonjo i Anemični 27.05.2011.

    sve su ovo srpska posla znali su oni jako dobro cijelo vrijeme gdje je Mladić i uhitili su ga kad je njima pasalo a isto tako znaju oni gdje je i Hadžić samo čekaju da im europa nešto ponudi za ulazak da ih nej.*u puno kao nas!!! Ljudi pa to je Srpski igrokaz za nas za javnost sve su oni znali!

  • krec 27.05.2011.

    Imali su ga, "specijalci" u rukama, na Plitvicama, na Krvavi Uskrs pa ga pustili. Očigledno da su hrvatski nacionalisti i srpski radikali bili obazrivi jedni prema drugima, a narod platio i još plača gozbu.

  • Car Mrgud 26.05.2011.

    možda boljkovac zna gdi je taj vječni prijatelj hadezea?

Komentiraj...
Vidi sve komentare