To je to što me zanima!

'Neka se ustavni suci vrate s odmora i preispitaju ovu Vladu'

Tehnička Vlada ne poštuje ovlasti, što se vidi u odlukama vezanim za kurikularnu reformu, koje bi trebalo poništiti, te najavljuje nastavak prekoračenja ovlasti - poručuju iz stranke...
Vidi originalni članak

Politička stranka Pametno pozvala je u ponedjeljak ustavne suce da se vrate s godišnjih odmora kako bi "preispitali odluke tehničke Vlade, spriječili njeno nezakonito djelovanje i time zaustavili daljnju štetu koja time nastaje".

"U slučaju kršenja ovlasti Vlade, ustavni suci bi se morali odmah vratiti s godišnjih odmora te spriječiti nezakonito djelovanje Vlade, dok je ta Vlada još na dužnosti", kaže se u priopćenju stranke Pametno.

Tehnička Vlada ne poštuje svoje ovlasti, što se vidi u odlukama vezanim za Cjelovitu kurikularnu reformu, koje bi trebalo poništiti, te najavljuje nastavak prekoračenja svojih ovlasti, što potvrđuje najava donošenja uredbe o HRT-u, izmjena Zakona o sportu i sl. 

U priopćenju se navodi i mišljenje ustavne stručnjakinje Sanje Barić da Ustavni sud može izvješćem upozoriti na pojave neustavnosti i nezakonitosti. "Pritom je nebitno da se takva izvješća formalno upućuju Hrvatskom saboru kojeg trenutno nemamo. Izvješćem bi ukazali Vladi i javnosti na nedopustiva prekoračenja, te dali jasnu ocjenu za postupanje budućeg saziva, kako u odnosu na izvršene povrede, tako i u odnosu na eventualnu potrebu preciziranja tih ovlasti", rekla je Barić.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • žaba davi rodu 26.07.2016.

    turudić neka ostane na odmoru puno je čovik radio ...negativno

  • liliana 26.07.2016.

    Ah svatko si daje za pravo da je pametan.Priznajem da su nam ustavni suci loš izbor ali i ova udruga pametno nije hrvatski biser.

  • radišaklapun 25.07.2016.

    koji su sad ovi,izgledaju mi puno pametnije od živog zida, bar po imenu stranke

Komentiraj...
Vidi sve komentare