To je to što me zanima!

"Neka Vlada službeno objavi da želi otkupiti dionice INA-e"

Ako hrvatska Vlada cilja uspostaviti državnu kontrolu nad INA-om, MOL će tražiti od vladina kabineta da službenim kanalima iskaže namjeru o otkupu udjela u INA-i
Vidi originalni članak

MOL je pozvao hrvatsku Vladu da službeno objavi da želi otkupiti dionice INA-e. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je u utorak, podsjetimo, rekao da Vlada razmatra mogućnost da Hrvatska otkupi dionice INA-e od MOL-a. MOL je  odmah na to reagirao priopćenjem.

- Ako će pregovori s hrvatskom Vladom biti uspješni i INA nastavi poslovati prema tržišnim načelima, to će u dugome roku stvoriti rast i uvećavati vrijednost dioničarima. No, ako pregovori ne uspiju, a hrvatska Vlada i dalje bude nastojala zadobiti državnu kontrolu u INA-i, MOL će prodati svoj udjel u Ini od 49,1 posto. Ako hrvatska Vlada cilja uspostaviti državnu kontrolu nad INA-om, unatoč uznapredovaloj fazi privatizacije, MOL će zatražiti od vladina kabineta da putem službenih kanala iskaže namjeru o otkupu udjela u INA-i, na isti način kao i druge zainteresirane strane za kupnju tog udjela - piše u priopćenju MOL-a, koje prenosi mađarski poslovni portal Portfolio.hu.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • Yassa 23.07.2014.

    možda bi najbolje bilo da se INA i zatvori te sve pusti slobodnom tržištu Čermaku i Kalemu

  • Yassa 23.07.2014.

    malo mi je ovo svješno MOL potkupljuje sve menadžere u INI sa velikim bonusima koji nisu ostvareni nikakvim radom već odlukom nadzornog odbora da što dublje potkopaju INU i sve što Ina posjeduje žalostan scenari

  • 23.07.2014.

    Ak je INA prodana na nezakoniti način,MOL treba vratiti INU,a ne je prodati.A onda trenutačno vladajući NE SMIJU više prodati,nego kao što netko piše,prodat je domaćim građanima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare