To je to što me zanima!

'Neka zemlje u kojima se skriva ukradeni kapital daju odgovor'

Konferencija „Transparentno, etično i sigurno poslovanje“ okupila je stotinjak vodećih hrvatskih gospodarstvenika, odvjetnika i predstavnika državnih institucija
Vidi originalni članak

Konferencija „Transparentno, etično i sigurno poslovanje“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića okupila je stotinjak vodećih hrvatskih gospodarstvenika, odvjetnika i predstavnika državnih institucija.

-Borba protiv korupcije je mnogo više od otkrivanja koruptivnih djela i kažnjavanja. U prvom redu najvažnije je promijeniti mentalitet i otkloniti koruptivnu svijest - pristajanje na korupciju kao način života, način vođenja poslovanja i način vođenja politike - kazao je predsjednik Ivo Josipović te istaknuo da je danas hrvatsko društvo visoko senzibilizirano na korupciju te da nema tog predsjednika, premijera ni člana parlamenta koji to može i želi promijeniti.

-Tamo gdje nema transparentnosti, sigurnosti i etičnosti u politici, teško da ih može biti u drugim sferama društva - kazao je predsjednik Josipović te pozvao na odgovorno, ali i odlučno upravljanje javnom nabavom.

-Mi u Europi moramo jedni drugima pomoći u borbi protiv korupcije. Nažalost, previše je slučajeva u kojima je naša domaća korupcija potpomognuta koruptivnim postupcima iz drugih europskih zemalja – rekao je Josipović i dodao da Hrvatska kao članica EU ima pravo očekivati da zemlje u kojima se skriva kapital ukraden iz Hrvatske budu transparentne i kažu gdje je taj novac.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ivanvinkovci 04.06.2014.

    mislim da bi ZAMP trebao dati neke odgovore samo nazalost nitko ne smije postaviti pitanje..

  • TomislavKatalinić 03.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • SAINT 03.06.2014.

    Evo sad glumi Mesića koji je reka da će sav ukradeni novac vratit. Koji lažljivci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare