To je to što me zanima!

Neki dan ga je hrabrila, a sad ga izbacila iz HDZ-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Polančeca je predsjedništvo HDZ-a jednoglasno izbacilo iz članstva stranke. Na ovaj potez su se odlučili, kažu, jer je naštetio ugledu cijele stranke
Vidi originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je odlučilo da se Damir Polančec izbriše iz članstva HDZ-a. Na ovaj potez su se odlučili zbog nanošenje štete ugledu Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Tako je doživio sudbinu bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera. Od važnijih HDZ-ovaca na Predsjedništvu nisu bili Luka Bebić i Andrija Hebrang. Bivši potpredsjednik Vlade suspendiran je sa svih stranačkih dužnosti kad je završio u pritvoru. Odluku o njegovom brisanju iz članstva trebao je donijeti stranački Sud časti, no Polančeca su mogli isključiti i neovisno o sudu. U Polančecovom slučaju pozvali su se na odredbu statuta HDZ-a koja glasi:
"Član HDZ-a može biti brisan iz članstva stranke u slučaju nanošenja štete političkim interesima ili ugledu stranke".
Brisanje bivšeg potpredsjednika Vlade iz stranke uslijedilo je samo dan nakon što je premijerka priznala da se s njim sastala prije nego je svjedočio pred Saborskim istražnim povjerenstvom za Inu. Prema pisanju medija Polančec joj je navodno rekao da prvenstveno namjerava zaštiti sebe, a Kosor je u srijedu tek kazala da tema nije bila Povjerenstvo.
- Tema je bila situacija u kojoj se gospodin Polančec nalazi i svakako da sam ga ja hrabrila i hrabrim da o svemu govori uvijek istinu. To je nešto što je nužno - rekla je Kosor samo dan prije nego je Polančec isključen iz HDZ-a.
Polančec je, podsjetimo, u utorak svjedočio pred Povjerenstvom oko prodaje Ine. Rekao je kako je vrh HDZ-a znao sve detalje pregovora s mađarskim MOL-om te da je po nalogu bivšeg premijera Ive Sanadera o svemu izvještavao i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Kazao je i kako su konačan tekst ugovora dobili na uvid Šuker i Marina Matulović Dropulić. Bez njih dvoje i Sanadera ništa se nije moglo odlučivati, ustvrdio je Polančec. Na svjedočenju je pozvao predsjednicu Vlade da skine tajne s ugovora i aneksa ugovora o plinskom biznisu, koji je bio štetan za Hrvatsku. Spomenuo je i da ga je na jednom sastanku bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević pokušao podmititi karticom za besplatno gorivo.

HDZ-OVCI ŠUTE O POLANČECU
Među HDZ-ovcima vlada zavjet šutnje kada je u pitanju Damir Polančec. Prije ulaska u Vladu, na pitanje novinara zašto je Polančec izbačen, Šuker je samo dobacio: 'Šaljem puse'. Jandroković se pozivao na priopćenje, a tek je ministar Čobanković kratko dobacio: 'Izbacili smo ga, sve znate'.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • miki977 16.09.2010.

    njam-ke se na taj vaš ugled :p

  • Vrtirepka 16.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • vilhelm 16.09.2010.

    Sada reci istinu biti češ narodni spasilac vidiš da njima ništa nije sveto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare