To je to što me zanima!

Vlada smijenila šefa Upravnog vijeća, sve zbog dr. Zadravec?

Pozadina smjene prema svemu sudeći je odgođena sjednica Upravnog vijeća na kojoj je trebala biti smijenjena zamjenica ravnatelja bolnice u Vinogradskoj, prof.dr. Dijana Zadravec
Vidi originalni članak

Slavko Orešković, predsjednik Upravnog vijeća Sestara milosrdnica danas je na zatvorenoj sjednici Vlade smijenen s funkcije, potvrdili su nam iz Vlade, a smijenjen je na zahtjev resornog ministra.

- Ne znam ništa o tomu, nikakvu obavijest još nisam dobio. No ako je istina, mogu samo reći da me onaj tko me postavio, može i smijeniti, a to je Vlada Republike Hrvatske. I to onda treba prihvatiti i pomiriti se s tim – rekao nam je u četvrtak nešto prije 17 sati predsjednik Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, prof.dr. Slavko Orešković.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom da je pozadina smjene, po svemu sudeći, odgođena sjednica Upravnog vijeća na kojoj je trebala biti smijenjena zamjenica ravnatelja bolnice u Vinogradskoj, prof.dr. Dijana Zadravec, a na čijoj je odgodi inzistirao ministar Milan Kujundžić, prof.dr. Orešković rekao nam je kako je sve radio u skladu s pravilnicima i statutima, odnosno, sukladno pravnim aktima. 

Također je dodao da će bezpogovorno prihvatiti smjenu, jer će mu odlazak s te pozicije, zapravo, biti i jedna briga manje. Prof.dr. Orešković je, naime, i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, pa mu obaveza sigurno ne nedostaje.

Za komentar smjene upitali smo i ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, prof.dr. Marija Zovaka, koji u trenutku našeg poziva također nije bio službeno obaviješten o odluci Vlade, ali je rekao da to, u pravilu, i ne može komentirati.

- Odluke o upravnom vijeću donosi isključivo Vlada, i svaka takva odluka mora se prihvatiti i poštivati – kratko nam je rekao prof.dr. Zovak.

Iz Vlade su nas inače uputili da se za razloge smjene Slavka Oreškovića obratimo ministru Milanu Kujundžiću koji se nije javljao na telefon.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • kung fu panda 10.01.2020.

    Auuu pada mi na pamet pjesma od Balaševića ...voz koji te dono da se ja celog veka s tobom patim,....mala radi na centrali na nju su se svi penjali da oprostite više neg na Frusku goru....tako nekako ako me sjećanje služi

  • ljubica ljubičica_1 10.01.2020.

    Nije to Vinogratsla.Već Sestre Milostdnice.To su one osnovale . Bar mi koji smo iz Zagreba uvjek smo je tako zvali.

  • 09.01.2020.

    Znaci za zenu se javno zna da psihicki zlostavlja ljude...i oni sad nakon poraza na izborima i dalje vrse kriminal kako bi zastitili svoje ljude.. prestrasno!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare