To je to što me zanima!

Nema temelja za optužnicu protiv Clinton zbog e-mailova

Istraga je pokazala da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke, rekao je direktor FBI-a
Vidi originalni članak

FBI će predložiti američkom državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv Hillary Clinton nakon jednogodišnje istrage o korištenju prvatnog e-maila dok je bila državna tajnica, izjavio je u utorak direktor FBI-a James Comey.

Istraga je pokazala da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke, rekao je Comey.

No, FBI je zaključio da "nijedan razuman tužitelj" ne bi podigao optužnicu protiv Clinton, demokratske kandidatkinje na skorim predsjedničkim izborima u SAD-u.

"Iako konačnu odluku donosi državno odvjetništvo, naše je stajalište da u ovom slučaju nema temelja za podizanje optužnice", rekao je Corney na konferenciji za novinare u Washingtonu.

FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene. 

Istraga je mjesecima opterećivala njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

Kada se proteklih dana otkrilo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom, bivšim predsjednikom i suprugom Hillary Clinton, republikanci su zatražili ostavku pravosudne dužnosnice.   

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i da ga je vjerojatno isplanirala Hillary Clinton.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • barbossa 05.07.2016.

    Nema temelja za podizanje optužnice! Normalno, kad Voštana mora postati predsjednica SAD.

  • Blackstarxx 05.07.2016.

    Kad se o njima radi za ništa nema dokaza...

  • efteling 05.07.2016.

    Iako znam da moje pisanje nista ne moze promeniti ali bar cu pruziti informacije ljudima da znaju o cemu se radi.Hilari je predsednicki kandidat drzave koja vec isuvise dugo ugnjetava svet,od ubijanja nevinih unistavanja infrastrukture,civilizacija,ucena svih vrsta,preuredjenja sveta za sebe...To nisu Amerikanci cak ni americka vlada koja je i sama ucenjena pa pristaje voditi ratove koji odgovaraju onima koji kontrolisu dolar.A to su,da ne bude zabune,ne americka vlada vec FED,privatna korporacija koja stampa,distribuira,skuplja porez i radi sve u vezi dolara.Oni finansiraju i americku vladu sa svim troskovima.Pa ko su ti ljudi?sve imucni koji imaju akcije u najvecim bankama.Od Rotsilda do novokomponovanih milijardera Saudijaca koji udruzeni brane dolar kao merilo vrednosti svog kapitala.Zato cete tesko cuti osudu Saudijaca za dogadjaje u Gazi,poslace samo cek od 5 mil. dolara.Zato cete cuti Gadafija kako kaze moja braca Saudijci su prodali arapski svet.Ubili su brata Sadama[sa kojim se Gadafi nije hteo ni pogledati],a sutra ce i mene...Recimo i podatak da su prvu intervenciju u Iraku Saudijci platili 50 milijardi dolara posle pritiska Busove administracije.Kupovali najmodernije lovce iako nisu imali ni dovoljno obucenih pilota leteti njima da bi pomogli budzet Amera...A hilari?Ona je garancija nastavka takve politike,iza pozornice,praveci haos u svetu da bi se dolar sacuvao.I koliko jos ratova ce doci?Mislite da je Balkan bezbedan?Ako tako mislite onda ste naivni.Hilari je

Komentiraj...
Vidi sve komentare