To je to što me zanima!

'Nema zataškavanja u slučaju Dekanić, imate sve odgovore. Građani mogu vjerovati policiji'

Župan Damir Dekanić (HDZ) uhićen je prošli tjedan, 15. ožujka, zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim vozilom i skrivio prometnu nesreću u Cerni, kod Vinkovaca pred Uskrs 2022.
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Božinović rekao je u ponedjeljak da u slučaju vukovarsko-srijemskog župana Dekanića nema zataškavanja i građani mogu vjerovati policiji, te kako je zamjenik ravnateljice USKOK-a koji vodi taj predmet rekao razloge zbog kojih je to uzelo toliko vremena.

Župan Damir Dekanić (HDZ) uhićen je prošli tjedan, 15. ožujka, zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim vozilom i skrivio prometnu nesreću u Cerni, kod Vinkovaca pred Uskrs 2022. godine.

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Od stranačke policije do policijske države mali je korak. A to ovako počinje

- Više puta smo javno iskomunicirali da i u policijskom sustavu ima policijskih službenika i službenica koji se ogriješe o propise ali isto tako smo rekli da je policija institucija koja otprilike na godišnjoj razini provede nekih 500 disciplinskih postupaka protiv svojih službenika. Oko 80 njih bude kazneno prijavljeno i jedan broj, mislim da se radi o broju oko 20-ak godišnje, izgubi posao - izjavio je novinarima ministar Davor Božinović prije sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Dakle, ističe Božinović, mi ne bježimo od činjenice ili mogućnosti da policija i policijski službenik može napraviti grešku, međutim, snaga sustava je upravo u tome da otkrije i sankcionira one u policijskim redovima koji se ogriješe o zakon.

A što se tiče konkretnog slučaja, Božinović kaže da tu nema što reći, jer USKOK provodi istragu te da zna otprilike ono što znaju i mediji.

ŽUPANOVA HOBOTNICA ZATAŠKAVANJA Damir Dekanić i prije sređivao očevid? I nakon nesreće iz 2019. utvrdili nepravilnosti u policiji...

Na pitanje je li to zataškavanje išlo do načelnika Policijske uprave, Božinović je naglasio da - "nema zataškavanja".

- Dakle, ako je policija, ako je glavni ravnatelj poslao stručni tim, ako je stručni tim u nekoliko dana sastavio posebno izvješće i dostavio ga USKOK-u, od tog trenutka otprilike USKOK preuzima sve istražne radnje. Prema tome, zamjenik ravnateljice USKOK-a koji vodi ovaj predmet vam je javno kazao sve razloge zbog kojih je to uzelo toliko vremena. Ja mislim da imate sve odgovore - rekao je novinarima Božinović.

KOMENTIRA: IVAN PANDŽIĆ Plenković želi sustavno prikriti muljaže svojih HDZ-ovaca

Na tvrdnju novinarke da je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u svibnju rekao da nema nepravilnosti u unutarnjem nadzoru, ministar Božinović kaže da se on ne sjeća da je Milina to kazao.

- I to posebno izvješće siguran sam da je pokazalo nešto što je kasnije bilo itekako od pomoći USKOK-u - istaknuo je Božinović.

Poručio je da građani apsolutno mogu imati povjerenje u policiju u Vukovaru.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • i.hun 21.03.2023.

    A slučaj iz 2018. (tada 20-godišnji Luka Matijević i njegova vršnjakinja Danijela Baltić.), 2018. godina pijana kuma tadašnje ministrice Gabrijele Žalac, nekadašnja HDZ-ova općinska vijećnica Marijana Obradović s 1,34 promila, vozeći dvoje malodobne djece u automobilu, u mjestu Vidovci pokosila svoju sumještanku Nataliju Baričević te pobjegla s mjesta nesreće.

  • mudrac22 21.03.2023.

    Vjerovao bi da ste ga odmah uhitili , ali nakon godinu dana povlacenja po ladicama, nakon tajnih ili anonimnih dopisa , mislim da ste ga zrtvovali za predizbornu kampanju . Mozete jos samo postediti policajce koji su bili na uvidu jer su radili ono sto im je naredjeno .

  • regma 20.03.2023.

    kaze minis... da narod nista ne vidi

Komentiraj...
Vidi sve komentare