To je to što me zanima!

"Nemamo gospodarskog rasta jer privreda nije počela raditi"

Trošak ulaska u EU trebao je biti pokriven gospodarskim rastom. Nema li toga, to je manjak proračuna. Morali smo sanirati zdravstvo, brodogradnju, kaže Linić
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić za RTL Danas rekao je kako je veliki manjak proračuna rezultat ulaska Hrvatske u EU, jer to košta, no faktor je i nedostatak gospodarskog rasta. 

- Trošak ulaska u EU trebao je biti pokriven gospodarskim rastom. Nema li toga, to je manjak proračuna. Isto tako, morali smo sanirati zdravstvo, brodogradnju, željeznicom platiti dugove... To je dodatnih 190 milijardi ukupnog duga države s dodatnih 12,5 milijarde kamata - rekao je ministar i dodao kako gospodarskog rasta nema jer ''privreda nije počela raditi''. 

Kazao je kako je Vlada donijela poseban program mjera kako bi se obračunala s manjkom. 

- Dodatnom štednjom morat će smanjiti 17 ili 19 milijardi deficita države. Nadamo se da će mjere biti uspješne. I da je to jedan od programa kojim ćemo investitorima objasniti da smo u stanju upravljati svojim dugom - istaknuo je Linić. 

Na pitanje hoće li biti gospodarskog rasta sljedeće godine Linić je kazao kako dijeli optimizam. 

- Napokon je dobar dio projekata u državnom sektoru završen. Nadam se da ćemo sukobe sa 'zelenima' oko energetike riješiti da počnemo s investicijama - poručio je ministar.  

Idi na 24sata

Komentari 158

  • Skorp 30.09.2013.

    Nemamo gospodarskog rasta jer privreda nije počela raditi" - normalno da nije počela raditi kada niste stvorili uvjete da se poboljša situacija. Pa tko lud će ulagati kada ga čeka porez na porez. Gospodine Liniću, nisam siguran da su vam svi kotačići na mjestu.

  • NenadMagašić 30.09.2013.

    Ti bi Liniću zrebao dati ostavku zbog nesposobnosti! ne treba obećavati nešto za što nisi sposoban!

  • ludom 30.09.2013.

    Prvo, tko vas je tjerao u uniju ? Zar možda narod? Pa za uniju ste bili samo vi političari i vaših nekoliko stotina tisuća vazala. Valjda niste baš toliko blesavi, da ste vjerovali kako će vas EU spasiti tako da vi ni k... nećete maknuti. I sada, kada vas je ta EU lijepo pročitala, sada je kriva ta članarina. Ne bih se baš složio. Unija vam je već nekoliko puta rekla da ste baš vi u državnoj upravi višak. Bahati kakvi već jeste u mentalnom sklopu, vjerojatno ste mislili da se šale. I da vas neće tako brzo uspjeti pročitati. Ali jesu. I sada nema nazad, samo kada nešto krivo zatrkeljate, što se njima u EU neće dopasti, Hrvatski narod će te vaše gluposti morati platiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare