To je to što me zanima!

Nepravda: Rok za potvrdu upisa odgodili samo nekima

Dio budućih studenata je izgubio PIN i TAN, koji su im potrebni da upišu fakultet. Njima su odgodili rok za potvrdu željenog fakulteta, a ostalima nisu
Vidi originalni članak

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je na stranici postani-student.hr da je dijelu kandidata odgođen rok za potvrdu namjere upisa na fakultet u petak s 10 na 13 sati. Kao razlog navode gubitak TAN-a i PIN-a, koji su tim istim kandidatima potrebni da pristupe internetskoj stranici i potvrde koji fakultet žele upisati. Ostali studenti to smatraju čistom nepravdom.
- Nije fer! Njima je za tri sata pomaknut rok, a nama nije. Svaki od tih studenata odabirom jednog fakulteta oslobađa mjesta na svim ostalima, koje je prijavio. Tako bi da su u 10 potvrdili namjeru upisa, možda oslobodili mjesto na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, koji ja želim upisati. No, ovako ja moram upisati fakultet, koji mi nije bio prioritet. Ne mogu riskirati i čekati 13 sati da vidim hoće li se mjesto za mene na strojarstvu osloboditi, jer će me do tad izbrisati s upisne kvote fakulteta na koji sam 'upao' - kaže Antonio Čiča (18).
Mladi Zagrepčanin je završio Tehničku školu Ruđer Bošković i sada se pita bi li i on trebao prijaviti da je izgubio PIN i TAN. No, odgoda potvrđivanja namjere upisa, objavio je NCVVO, više neće biti do kraja postupka. Dakle, tko ih je izgubio do sada, učinili su mu uslugu i odgodili rok za potvrdu namjere upisa. Ubuduće više neće. U stožeru, koji nadgleda internetsko potvrđivanje, ne mogu pomoći Antoniju.
- Nekim kandidatima su ukrali PIN i TAN. Ta tri sata su nam potrebna da riješimo sve upitne slučajeve - kaže Goran Škvarč iz CARnet-a. Dodaje kako procjena pravednosti te odluke nije na djelatnicima njegove tvrtke.
Nešto prije 15 sati sa stranice postani-student.hr, koju nadgleda NCVVO, su obrisali obavijest o odgodi roka za potvrdu namjere upisa. U Agenciji za znanost i visoko obrazovanje ne znaju za slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • drug Tito_1 09.07.2010.

    glupan koji je izgubio pin i tan neće ni završiti fakultet već će samo biti teret za školstvo. matura je izvrsno napravljena i upute mogu koristiti i debili!

  • pipi-duga-čarapa 09.07.2010.

    ma dajte,mamini i tatini sineki...niste bili na nastavi kad se učilo slovo \"A\"...izgubili ste vi****

  • anchy_g 09.07.2010.

    joj daj molim vas!!! kakve su ovo gluposti??? izgubit će mjesto na faxu koji mu je na listi prioriteta ispod Fakulteta strojarstva i brodogradnje??? genije, potvrdi taj niže rangirani i ak ti se kasnije strojarstvo otvori, tj. ak upadneš, potvrdiš njega!!! tak to ide!!! više rangirani fakulteti na tvojoj listi prioriteta još uvijek ostaju otvoreni, tj. ti ostaješ na njihovim listama čak i ako potvrdiš neki niže rangirani... a gluposti... :S iako mi je to s pinovima i tanovima genijalno... još veća glupost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare