To je to što me zanima!

Neredi u Den Haagu, premijer mlade naziva 'retardiranima'

U noći s četvrtka na petak policija je uhitila više od 200 osoba od kojih su većina bili tinejdžeri. Na ulice su izašli većinom imigranti koji se bune protiv diskriminacije
Vidi originalni članak

U Den Haagu neredi su počeli u ponedjeljak nakon smrti turista s Kariba u policijskoj postaji, a policija je uhitila više od 200 osoba u noći s četvrtka na petak. Premijer Mark Rutte je mladež koja napada policiju nazvao 'retardiranom'.

Pobunili su se uglavnom stanovnici većinski imigrantske četvrti Schilderswijk, a većina uhićenih su tinejdžeri koje je policija vratila roditeljima nakon saslušanja i izricanja kazni zbog vandalizma.

Nerede su izazvali uhićenje i smrt Mitcha Henriqueza (42), oca troje djece, kojeg je policija uhitila na festivalu iz nepoznatog razloga. Uhvatili su ga u 'kravatu' i pritisnuli na pod, a ubrzo nakon toga je preminuo u bolnici. Nalaz obdukcije pokazao je da je umro od gušenja, javlja The Guardian.

Useljenici su se pobunili jer tvrde da su svakodnevno na meti diskriminacije policajaca.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • LebronPetrovic 03.07.2015.

    Koja je naj gay zemlja? (Nigdježenska !)

  • efteling 03.07.2015.

    Schilderwijk ili molerski kvart je posebnost u Holandiji.Sve konfliktne moguce situacije se u njemu vide.Od obracuna Molukzana[Deo Indonezije koji hoce nezavisnost]sa Marokancima do kontrole policije zbog ucesca u poslovioma sa drogom.Vecinom stranci ali i domaci ne zaostaju.Holeder,najistaknutiji mafijas potice odavde,otmicar Heinikena,a novavc nikad u celosti nije pronadjen.Arkan ga jer pokusao helikopterom izvuci iz Vughta,najpoznatijeg zatvora pa su vojni capteri morali patrolirati.Grupa mu se sastoji od Srba i jednog Turcina,ima naruceno ubistvo u Crnoj Gori[svedok},kao i vilu u Beogradu.Grad Den Haag je ponudio podmiriti troskove sahrane ovog jadnika kopji je na sred ulice vikao da ima pistolj.To je delimicno priznanje krivice za njegovu smrt a dovoljan razlog za Shilderwijk da krene u proteste.Inace postoji i kamp u Holandiji,na jugu,gde zive zvanicno siromasni ljudi a imaju vile sa bazenima...Tamo poreznici ulazer sa policijskim cetama i zastitom komandosa....I kao u Grckoj dele poreze po dogovoru,jer elektronskih podataka nemaju...Holandija liberalna zemlja????Kad su zadnji put, tu u kampu trenirali strogocu zitelji kampa su blokirali auto-put prema Belgiji...

  • croaticum 03.07.2015.

    To je veliki dolazeci problem, kod nas takoder (Hrvatska je prerijetko naseljena zemlja). Strah me je da se pod "borbom protiv diskriminacije" kriju druge namjere i zelje. Pokusati cu nekonvencionalno pojasniti, jednom porukom...dragi imigranti, zaboravite da vi odredujete domacim, koji su vas primili u goste pa cak i za stalno, kako ce oni zivjeti, pokusajte razumjeti i njihov strah jer je puno drugih koji se kriju iza imigranata. Isto vrijedi i za domace, svi imigranti nisu prodavaci droge, kradljivci sta vec jos. Potrazimo si suzivot, bit ce najbolje za sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare