To je to što me zanima!

Neredi u Ukrajini: U proruskim prosvjedima ranjeno 100 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekoliko stotina proruskih prosvjednika napalo je zgradu regionalne uprave u Harkovu kako bi istjerali oporbene prosvjednike koji su se iznutra zabarikadirali
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća proruskih prosvjednika u subotu je izašlo na ulice Harkova, grada na istoku Ukrajine, kako bi se usprotivili novoj vlasti, prenosi Reuters.

- Naš teritorij trebao bi ponovno postati dio onoga što je nekad bio Sovjetski savez. To tražimo i zato smo ovdje - rekla je aktivistica Elena Borovaja.

Nekoliko stotina proruskih prosvjednika napalo je zgradu regionalne uprave kako bi istjerali oporbene prosvjednike koji su se iznutra zabarikadirali. Proruski prosvjednici bacali su kamenje i razbili prozore. Sa zgrade su skinuli ukrajinsku i postavili rusku zastavu, a isto su učinili i u Donjecku, također gradu na istoku zemlje, prenosi RT.

U sukobima dvije strane ozlijeđeno je oko 97 ljudi, priopćila je agencija Itar-Tass, pozivajući se na zamjenicu gradonačelnika Svetlanu Gorbunovu.

- Srećom, nije bilo rana od metaka - rekla je Gorbunova.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • boskobuha 02.03.2014.

    a sta rade rusi na krimu neka idu na svoj ural i sibir

  • boskobuha 02.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HRVAT ALI PRAVI 02.03.2014.

    Mi vidimo i citamo ovo kaj nam mediji dopustaju kaj smijemo znat a kaj ne. A vjerujte mi iza toga se krije zakulisana igra svjetskih mocnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare