To je to što me zanima!

Davor Bernardić novi šef SDP-a, Milanović mu je čestitao

Davor Bernardić dobio 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto glasova. Bernardić je rekao kako je SDP pokazao kako se može mijenjati. Rekao je i da od sutra počinju graditi dobro društvo
Vidi originalni članak

U SDP-u su u 18 sati zatvorena birališta na izborima za predsjednika stranke za iduće četiri godine. Nakon 91 posto prebrojanih glasova objavljeno je kako je Davor Bernardić dobio 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto glasova. 

- Hvala svima od srca! Danas je pobijedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu dobrome što je napravio. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti. Dobro društvo predstavlja i zaštitu onih koji su najugroženiji. Treba povećati minimalnu plaću. Strateški cilj Hrvatske, što se mene tiče, ima tri riječi: obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje. Temelj dobrog društva je sloboda. Hrvatska je ujedinjenja u Domovinskom ratu na temeljima antifašizma. Dvaput je SDP čupao Hrvatsku iz recesije u koju nas je uveo HDZ. Hrvatsku koja je uspješna vodit će SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni.Snaga SDP-a nije samo u predsjedniku, snaga je u svima nama - rekao je Bernardić.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čestitam SDP-u, čestitam Davoru. Ja nisam odustajao, neće ni on. Želim se zahvaliti svima vama koji ste izašli na izbore. Siguran sam da jedan član-jedan glas treba biti novi iskorak - rekao je Ostojić. 

- Davor je novi predsjednik dajte mu podršku i neka bude iskrena. Pred vama su veliki izazovi. SDP je stranka koja će promicati hrvatske interese i opće ljudske interese - jednakost, slobodu i solidarnost - rekao je bivši šef Zoran Milanović koji je došao čestitati Bernardiću. 

Prema neslužbenim informacijama sada već bivši šef SDP-a Zoran Milanović u subotu nije izašao na stranačke izbore. 

Idi na 24sata

Komentari 289

  • biberrr 28.11.2016.

    Čestitke Beri, novom premijeru! Rekao bih da su esdepeovci na zaista demokratski način najbolje izabrali. Kako Plenki vodi državu,vrlo brzo je Bero novi premijer!

  • SAINT 27.11.2016.

    grupa luzera............................

  • AB1_1 27.11.2016.

    Nek mu uzor bude zoki stas glas i srcanost i nebi trebalo biti problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare