To je to što me zanima!

Nesreća kod Cresa: Prevrnuo se katamaran s dvoje ljudi, u tijeku je potraga za putnicima

O događaju je obaviještena Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijek) koja s tri broda obavlja akciju traganja i spašavanja kod otoka Trstenika, piše u priopćenju
Vidi originalni članak

Županijski centar 112 Gospić je danas poslije 13 sati dobio dojavu u prevrnuću katamarana na napuhavanje s dvoje ljudi između otoka Cresa i Paga, napisalo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

- O događaju je obaviještena Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijek) koja s tri broda obavlja akciju traganja i spašavanja kod otoka Trstenika - dodali su u priopćenju.

Otkrili su kako su uspjeli locirati mobitel te su time obavijestili MRCC Rijeku.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Rafo 10.06.2022.

    To je nezgodno područje. Prije 60 godina nevrijeme je nešto južnije od svjetionika Trstenik zahvatilo barku s osamnaestero učenika Ekonomske i Pomorske škole u Malom Lošinju i vlasnikom brodice, koji su krenuli kući na Rab za Praznik rada. Spasilo se samo troje učenika. Sat vremena prije toga kod otočića Galuna, oko jedne milje ispred Stare Baške smrtno su stradala četiri dječaka i jedan mladić s otoka Krka. Njihova se brodica prevrnula i potopila. 

  • Zlatna Vuga 10.06.2022.

    Katamaran napuhanac...ja za to nikad nisam čula. Kak to uopće izgleda?

  • 10.06.2022.

    Još jučer ( 09.06.2022 g.) je Hidrometeorološki zavod RH najavio olujnu buru s orkanskim udarima za područje sj. Jadrana. Znajući kako se gro čitatelja 24 h. posprdno odnosi spram te službe ništa novog na moru od kapetana luftmadraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare