To je to što me zanima!

Nesreća u Slavonskom Brodu: Biciklist bez gledanja izletio na cestu, na njega naletio auto

Biciklist je dobio prekršajnu prijavu, a odvezen je u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na liječenju
Vidi originalni članak

U prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu biciklist (71) je dobio teške tjelesne ozljede, nakon što je automobilom na njena naletjela 77-godišnjakinja. Nesreća se dogodila u srijedu na raskrižju Primorske i Vinogradske ulice kada se biciklist uključivao s biciklističko-pješačke staze na cestu, a da prije toga nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila.

Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Zbog počinjenog prekršaja, policija je vozaču bicikla uručila obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz policije navode kako su ovakve prometne nesreće posljedica nepridržavanja prometnih propisa, te su uputili apel biciklistima da:

  • uvijek koriste biciklističku stazu tamo gdje je izgrađena,
  • ne voze po nogostupu,
  • poštuju svjetlosne prometne znakove (semafore),
  • ne voze u zabranjenom smjeru,
  • ne voze pod utjecajem alkohola,
  • noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, obavezno imaju uključena svjetla i koriste reflektirajući prsluk.

"Mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su se dužni kretati biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ako ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači bicikla su dužni sići s bicikla i pregurati bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza. Za prekršaj vožnje biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza kada prelaze kolnik određena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna", kažu u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eka mala 16.12.2021.

    Što reći,oni zajedno 150 godina,niti on poštuje pravila niti je ona za voziti auto,što zbog godina,što zbog toga što je žena jer je opće poznato da žene ne znaju voziti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare