News

Komentari 1

Nesreća u Slavonskom Brodu: Biciklist bez gledanja izletio na cestu, na njega naletio auto

Nesreća u Slavonskom Brodu: Biciklist bez gledanja izletio na cestu, na njega naletio auto

Biciklist je dobio prekršajnu prijavu, a odvezen je u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na liječenju

U prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu biciklist (71) je dobio teške tjelesne ozljede, nakon što je automobilom na njena naletjela 77-godišnjakinja. Nesreća se dogodila u srijedu na raskrižju Primorske i Vinogradske ulice kada se biciklist uključivao s biciklističko-pješačke staze na cestu, a da prije toga nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila.

Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Zbog počinjenog prekršaja, policija je vozaču bicikla uručila obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz policije navode kako su ovakve prometne nesreće posljedica nepridržavanja prometnih propisa, te su uputili apel biciklistima da:

"Mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su se dužni kretati biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ako ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači bicikla su dužni sići s bicikla i pregurati bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza. Za prekršaj vožnje biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza kada prelaze kolnik određena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna", kažu u policiji.

Najčitaniji članci