To je to što me zanima!

Na snazi upozorenja za nekoliko regija. Stižu grmljavina i kiša: Vrijeme u nedjelju nestabilno...

Opet su za većinu Hrvatske upaljeni i meteoalarmi. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija su u 'žutom upozorenju', što, objašnjava DHMZ, predstavlja "potencijalno opasno vrijeme".
Vidi originalni članak

Nakon ugodne, sunčane, ali ne prevruće subote, u nedjelju nas (opet) očekuje promjena vremena...

Temperature će na sjeveru države pasti za nekoliko stupnjeva, a tmurni oblaci nadvit će se nad većinom Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i izraženijima. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 20 i 24. Najviša dnevna od 23 do 29, na moru između 28 i 33 °C - navodi DHMZ na svojim stranicama.

PROGNOZA VREMENA Danas do 31 stupanj, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Opet su za većinu Hrvatske upaljeni i meteoalarmi. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija su u 'žutom upozorenju', što, objašnjava DHMZ, predstavlja "potencijalno opasno vrijeme". Upozorenja su za ove regije izdana zbog mogućnosti jačih pljuskova s grmljavinom.

VIDEO: NEPOGODE DILJEM EUROPE Požari haraju Grčkom, Italiju je pogodila jaka tuča, u Sloveniji tisuće ljudi bez struje zbog oluje

Ostatak Hrvatske je u 'povoljnom' zelenom...

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - savjetuju iz DHMZ-a za regije u kojima je na snazi žuto upozorenje.

NEVJEROJATNA SNIMKA Snimili udar groma u Zagreba: 'Tu 50 metara od nas je udarilo, cure su vrištale, bježali smo'

A evo kakvo nas vrijeme očekuje početkom idućeg tjedna.

- Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Na kopnu prolazno uz više oblaka pa u ponedjeljak lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u gorju, a ujutro će ponegdje biti kratkotrajne magle. U srijedu u unutrašnjosti promjenjivo i nestabilnije, mjestimice uz kišu te pljuskove i grmljavinu, a mogući su i na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu slab, od utorka i umjeren jugozapadni. Na Jadranu će u ponedjeljak u noći i tijekom jutra puhati slaba do umjerena bura, zatim uglavnom jugozapadnjak. U utorak navečer će zapuhati jugo i u srijedu jačati. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati - piše DHMZ.

OLUJA POHARALA ZEMLJU Meteorolozi objavili osvrt na nevrijeme u Hrvatskoj: Evo što nas sve očekuje u budućnosti

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 29.07.2023.

    Neki vele " čara bara" . Ismijavaju DHMZ osobito Vakulu, a kad se sva sila sručila sa nebesa prizivaju Vladu, gradonačelnike, načelnike općina kak I župane, da im saniraju nanesenu štetu. Da, država je tu da istu ublaži, a kad istoj treba to u vidu raznoraznih poreza, doprinosa onda se bune do imendana. Kaj misle ti ljudi, od kuda, od čega, njima nadoknaditi štetu, ako ih većina  nije svoje životno okruženje osigurala?. Oni koji su osigurali svoju imovinu znaju jako dobro da ih se nikada nije obeštetilo u 100% iznosu. Prema tome, iole svjestan čovjek ovog ludog vremena, osigurati će ( kod tzv. gulikoža) svoju imovinu, i barem donekle produžiti svoj vijek trajanja, a ne plakati ispred mikrofona bilo koje TV ili radija.

  • željna svega 29.07.2023.

    umene ubrata u njemackoj 23 i kisa

Komentiraj...
Vidi sve komentare