To je to što me zanima!

Nestala podmornica sedam je puta pokušala poslati poruku

MASOVNA POTRAGA: Argentinsko ministarstvo obrane objavilo je da je u subotu zabilježeno sedam poziva za koje smatraju da dolaze s nestale podmornice
Vidi originalni članak

Argentinsko ministarstvo obrane objavilo je jučer kako su u subotu zabilježili sedam neuspjelih satelitskih poziva za koje vjeruju da su došli s nestale vojne podmornice ARA San Juan te da bi to mogao biti znak da posada pokušava uspostaviti kontakt.

- Pozivi za koje se smatra da potječu s podmornice ARA San Juan trajali su između četiri i 36 sekundi rano ujutro i kasno poslijepodne u subotu - priopćilo je ministarstvo dodajući kako još nije potvrđeno da pozivi dolaze s podmornice, ali da je to trenutačna hipoteza.

Podsjetimo, podmornica s 44 člana posade nestala je u petak 430 kilometara od obale dok je plovila iz luke Ushuaia prema bazi u Mar del Plati, a u srijedu joj se gubi svaki trag. Za njom trenutačno tragaju deset argentinskih ratnih brodova, britanski brod i dva američka zrakoplova, kao i zrakoplov NASA-e, no potragu otežavaju jak vjetar i visoki valovi. Što se dogodilo s podmornicom još nije poznato. Mornarica tvrdi da cijeli slučaj još tretiraju kao “probleme s komunikacijom”, koji su potencijalno mogli nastati zbog problema s napajanjem.

Prva žena na podmornici

Eliana Krawczyk (35) jedna je od članica posade. Časnica je za naoružanje te je prva Argentinka u povijesti koja služi na podmornici, i to od 2004. godine.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • djkingmb 21.11.2017.

    Ako su udaljeni (negdje kazu 432km ili 430km) od obaleoze biti veliki pronlem ako su udaljeni od luke Mar del Plati onda je problem jer je tamo dubina do 6212km

  • Onkel Adi 20.11.2017.

    Kažu mornari da je žena na brodu uvijek nesreća...

  • TvrdKOuTvrtka 20.11.2017.

    nestala

Komentiraj...
Vidi sve komentare