To je to što me zanima!

Nestali mladići: Jedan skočio za drugim u nabujalu rijeku...

Sarajevo: Na terenu je ekipa od 30-ak ljudi, među njima su ronioci, timovi za potragu na vodi, dva tima s psima tragačima te dvije posade s dronovima, rekao je direktor Federalne uprave Civilne
Vidi originalni članak

Policija, vatrogasci i ekipa Civilne zaštite od ranog je jutra na terenu u Sarajevu gdje traže dvojicu mladića koji su upali u Miljacku, a nabujala rijeka ih je odnijela. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan muškarac upao je u rijeku, a drugi je skočio za njim da ga spasi, no nabujala rijeka odnijela je obojicu. Kako neslužbeno saznaje Avaz radi se o vlasniku i konobaru kafića u naselju Dolac-Malta.

Na terenu je ekipa od 30-ak ljudi, među njima su ronioci, timovi za potragu na vodi, dva tima s psima tragačima te dvije posade s dronovima, rekao je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak za Avaz.

- Fokusirat ćemo se na slapove Miljacke, tzv. rolne gdje bi se tijela mogla zaustaviti, jer od Dolac-Malte pa do Halilovića ima 15-ak takvih rolni. U tome nam znatno mogu pomoći dronovi, ali njihovu upotrebu u ovim trenucima onemogućavaju kiša i vjetar - rekao je Solak. 

Tijela mladića već bi mogla biti 20-ak kilometara daleko, a iz GSS stanice Sarajevo obavijestili su svoje kolege u Visokom da pregrade rijeku jer postoji mogućnost da tijela unesrećenih doplutaju Bosnom.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • svanuće 13.12.2017.

    Ni ova požrtvovnost nije nagrađena ,baš tužno .

  • fredaster 13.12.2017.

    Miljacka "ispade" kao Nijagara! A jesu li hrvati?

  • BETINA 1 13.12.2017.

    ma uvik je u sa bilo dobrog horsa biće ga ovaj odruka pa se vateli malo pa u miljacku -valjda-. ŠALA MALA

Komentiraj...
Vidi sve komentare